Hlavní obsah

Tři bleskové recepty na ty nejlepší špagety!

Foto: David Háva

Milujete špagety? Tak tohle je hostina právě pro vás!Foto: David Háva

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte snad nějakou větší kuchyňskou stálici? Na skvělé špagety nemusíte mít horu surovin. Méně je někdy více a u špaget to platí dvojnásob. Někdy stačí dýně, jindy rajčata nebo ančovičky, a skvělá večeře je na stole během chvilky!

Článek

Přestože o jejich přípravě koluje spousta mýtů, uvařit dobře špagety není žádná velká věda. Pamatujte vždy na dostatek vody. Na 100 g těstovin budete potřebovat litr vody a lžíci soli. Do vody nepřidávejte olej, špagety by pak ztratily lepivost. Díky ní omáčka dokonale přilne a vy si skvěle pochutnáte.

Na špagetách ani jiných těstovinách nešetřete, kupujte vždy jen ty kvalitní, rozdíl v chuti je pak obrovský. A vždy platí – omáčka na špagety, ne naopak!

Jaké byly vaše první špagety? Byla to klasika sýr a kečup, nebo jste se pustili rovnou do italského receptu?

Reklama

Načítám