Hlavní obsah
3,0
(40)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Omáčku na těstoviny vařte ze sterilovaných loupaných rajčat, jsou sladká a vyzrálá. Přidejte ale i pár čerstvých rajčat, tak bude ještě lepší! Tyhle špagety jsou ideálním jídlem pro celou rodinu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 ks rajčat
  • 2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 2 ks cukety
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Rajčata zbavte zeleného konce, do slupky nakrojte křížek, spařte je ve vroucí vodě, zchlaďte pod studenou a oloupejte a pokrájejte. Do stejné vody dejte vařit špagety. Cukety nakrájejte na kolečka.

02.

V pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte čerstvá rajčata společně s cuketou. Přidejte sterilovaná rajčata i s tomatovým nálevem, směs v pánvi zlehka rozmačkejte šťouchadlem na brambory, podlijte vývarem, osolte, opepřete a krátce povařte. Do pánve nyní přidejte špagety uvařené na skus a vše dobře promíchejte.

Jak máte špagety nejraději vy? Napište nám!

Načítám