Hlavní obsah

3 svačiny, za které vás děti budou milovat

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen dětem začíná nový školní rok – pro rodiče těch menších to vedle logistického plánování hodného nobelovky znamená i chystání svačin, které neskončí v koši a budou pokud možno i ze zdravých surovin. A právě od toho tu jsme my, abychom vám s tím pomohli.

Článek

Koupit balenou tyčinku, namazat housku nebo spoléhat, že si dítko dá s radostí jablko, je určitě rychlejší a jednodušší varianta. Jestli si však chcete být jistí, že vaše ratolest svačinu sní, a přitom mít dobrý pocit, že byla plná zdravých surovin, věnujte každé ráno nebo večer chvíli její přípravě. Máme pro vás hned tři tipy na snadné a vtipné svačinky, které budete s největší pravděpodobností dětem ujídat i vy.

Sendvičové „sushi“ závitky

Někdo možná řekne „zbytečné hraní si s jídlem“, ale tvořivé duše tuhle vtipnou variantu sendviče ocení. A nejlepší na tom je, že do chlebíků tak propašujete i spoustu čerstvé zeleniny.

Foto: Eva Malúšová

Že se s jídlem nehraje? S tím hrubě nesouhlasíme!Foto: Eva Malúšová

Zdravé jablečné kuličky s vločkami

Nepečené energetické kuličky jsou slazené jen sušeným ovocem a jablky a díky ovesným vločkám obsahují nejen spoustu vlákniny, ale chutnají trochu jako ze sušenkového těsta. Vsadíme se, že tuhle malou dobrotu budete dětem chodit ujídat i vy.

Foto: Eva Malúšová

Lahodné ovesné kuličky vám (teda pardon, dětem) dodají energii kdykoli během dne. A slazené jsou přitom jen ovocem!Foto: Eva Malúšová

Špaldové kukuřičné muffiny se sýrem

Když hrníčkové špaldové muffiny upečete večer předem, máte pro celou rodinu připravenou nejen zdravou svačinu, ale i rychlou snídani. Sýr a vajíčka dodají muffinům sytost a kukuřice s paprikou (nebo jinou oblíbenou zeleninou) zase chuť a barvu.

Foto: Eva Malúšová

Vláčné muffiny ze špaldové mouky můžete pokaždé upéct s něčím jiným: šunkou, sušenými rajčaty, špenátem...Foto: Eva Malúšová

Chystáte dětem do školy svačiny, nebo to s dnešní nabídkou hotových snacků považujete za zbytečnost?

Reklama

Načítám