Hlavní obsah
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Receptů na vepřovou panenku není nikdy dost. A co takhle si ji udělat na špagetách? Přidejte zeleninu a je to. Výborné, netradiční a rychlé.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 ks červené cibule
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 600 g vepřové panenky
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 200 °C. V misce smíchejte pepř, bazalku, rozmarýn, tymián, česnekový prášek a parmezán. Maso ze všech stran osolte a obalte v připravené směsi. Na plech umístěte pečicí papír a maso pečte 45 minut. Mezitím uvařte v osolené vodě špagety na skus, sceďte je a dejte stranou.

02.

V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém nechte zesklovatět oloupanou a na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidejte rozpůlená rajčátka, osolte, opepřete, okořeňte strouhaným muškátovým oříškem a vše zprudka orestujte. Poté podlijte trochou vody ze špaget a krátce povařte. Do pánve ke směsi nyní lehce vmíchejte špagety, které podávejte s nakrájenými plátky kořeněné vepřové panenky.

Načítám