Článek
Postup
01.
Troubu rozehřejte na 200 °C. V misce smíchejte pepř, bazalku, rozmarýn, tymián, česnekový prášek a parmezán. Maso ze všech stran osolte a obalte v připravené směsi. Na plech umístěte pečicí papír a maso pečte 45 minut. Mezitím uvařte v osolené vodě špagety na skus, sceďte je a dejte stranou.
02.
V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém nechte zesklovatět oloupanou a na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidejte rozpůlená rajčátka, osolte, opepřete, okořeňte strouhaným muškátovým oříškem a vše zprudka orestujte. Poté podlijte trochou vody ze špaget a krátce povařte. Do pánve ke směsi nyní lehce vmíchejte špagety, které podávejte s nakrájenými plátky kořeněné vepřové panenky.