Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Je libo špagety jinak?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 g cibule
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 250 ml smetany
    7
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 100 g tvrdého sýra
    7
  • 1 špetka pepře
  • 30 g parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvaříte v osolené vroucí vodě na skus. Scedíte je, přičemž si necháte jeden hrneček vody ze špaget stranou. Špagety umístíte na síto pod pokličku. Ve velké pánvi rozpálíte olivový olej, na kterém zprudka orestujete oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem. Podlijete vodou ze špaget a bílým vínem a pomalu vaříte pod pokličkou asi deset minut. Pak přidáte scezenou kukuřici a natrhané bylinky, osolíte, opepříte a vše zalijete smetanou, ve které si rozmícháte strouhaný tvrdý sýr. Směs necháte prohřát a poté promícháte se špagetami. Na závěr posypte parmazánem.

Související témata:

Načítám