Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tahle chutná večeře vám přijde vhod, zvlášť pokud nemáte mnoho času!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 200 ml smetany
    7
  • 50 g parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 300 g sterilovaných hub
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém pět minut zprudka restujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijte ji smetanou, přidejte parmezán, osolte, opepřete a krátce povařte. Nakonec do směsi přidejte scezené sterilované houby a jednu lžíci jejich nálevu a nechte pět minut prohřát. Pak vše promíchejte se špagetami a podávejte posypané petrželkou.

Načítám