Hlavní obsah

Crema catalana

Hodnocení:
(2)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Typický katalánský dezert je krém ovoněný skořicí a citrusovou kůrou. Uvnitř vláčný a na povrchu křupavý! Zkusíte tento osvědčený španělský recept?

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 svitky skořice
  • 1/2 citronu
  • 4 žloutky
  • cukr krupice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
Článek

Postup

Krok 1: K mléku přidejte celou skořici a proužky citrusové kůry, přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Žloutky rozšlehejte se 2 lžícemi cukru a škrobem a přidejte ke zchladlému scezenému mléku.

Krok 2: Ve vodní lázni pak za stálého míchání povařte do zhoustnutí, rozdělte do mističek a nechte vychladnout. Povrch ztuhlého krému posypejte krupicovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem ho nechte zkaramelizovat.

V Katalánsku jsou běžným a oblíbeným pokrmem vepřové uši, u nás tomu tak dříve také bývalo. Vyzkoušejte proto náš ryze český recept a zařaďte je znovu do vašeho jídelníčku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.