Hlavní obsah

Špatné spaní nebo sex? Může za to barva v ložnici!

Foto: thinkstock

I barva, která vás obklopuje v ložnici, toho o vás hodně prozradíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina z vás ví, že zelená uklidňuje, červená povzbuzuje, béžovou neurazíte a čistá bílá se hodí ke všemu. Víte ale, co tyhle barvy znamenají ve vaší ložnici? Tohle na vás prozradí!

Článek

Všechny se občas rády schoulíte do útulného světa barev svého bytu. Možná si necháte poradit, možná volíte podle sebe. Jsou barvy, které si za žádných okolností do ložnice nedáte a jiné, které tam mít prostě musíte. Co to o vás vypovídá? Vzpomeňte si, jaká barva u vás v této místnosti dominuje! Je to dobře?

Bílá: Potrpíte si na čistotu, pořádek, ale jste nerozhodné. Bílá je také barva začátku, proto se často podvědomě bílí nový byt. Máte-li celou místnost bílou, je možné, že se nudíte či vstáváte unaveni. Právě tak všudypřítomná bílá působí. Přidejte doplňky, harmonické barvy, které upoutávají pozornost.

Růžová:Jste ženská, rafinovaná a náročná. Růžová pomáhá k dobré náladě, je otázka, zda romanticky růžově laděná ložnice partnera časem nedusí.

Foto: thinkstock

Růžová s bílou? Jste pohodové a romantickéFoto: thinkstock

Žlutá: Jste veselé, aktivní. Abyste dobře usnuly nebo nezačaly pod tíhou všudypřítomné žluté cítit smutek při probuzení, volte medové, zlatavé odstíny.

Oranžová: Jste vřelé a optimistické. Touhle barvou nepokazíte v ložnici nic, a ještě vstanete s dobrou náladou. Přimícháním trochy červené dodáte nejen barvě příjemné vzrušení.

Červená: Jste vášnivé s ohněm v těle. V ložnici jí uberte nebo přimíchejte modrou, hnědou, žlutou, ať si i odpočinete. Červená stimuluje, ale dokáže působit agresivně a pořádně unavit, je-li jí moc.

Zelená: Máte rády rovnováhu, vyváženost. Jde o barvu klidu. Ve vaší ložnici se dobře zregenerujete, budete se míň hádat, ale také méně milovat. Přidejte vhodný odstín, volte doplňky v teplých barvách lásky.

Foto: thinkstock

Zelená je barva klidu a souznění s přírodouFoto: thinkstock

Světle modrá: Milujete volnost, dálky, jste pohodový typ. Ve vaší ložnici se dobře relaxuje i miluje. Chce-li váš partner doplňky jiné barvy, dopřejte mu je, jeho tělo ví proč, moc modré snižuje aktivitu.

Tmavě modrá: Jste rozjímavé, smutné. Obecně je modrá barvou odpočinku, ale tmavá vás sklíčí na těle i na duši. Jen skutečně teplé doplňky, světlý nábytek mohou zabránit škodám ve vztahu i na vaší náladě.

Světle fialová: Jste neklidné, míváte pocity méněcennosti. Použijte jí méně, zvažte uklidňující barvu lila, kombinujte se žlutou, nebojte se červených či jinak barevných doplňků a teplých barev nábytku. Partner to ocení a vy pookřejete.

Tmavě fialová: Jste tajemné a melancholické. Ložnice v téhle barvě způsobí deprimující náladu všem spáčům. Zneutralizujete ji jen množstvím bílé, a hlavně odstín rozjasněte.

Hnědá: Máte rády jistotu, pořádek a tradici. V ložnici si pěkně ve svém odpočinete, ale kombinujte ji (přimíchejte) s teplými barvami, oranžovou, žlutou, aby v ložnici nepanovalo víc zdrženlivosti až nudy, než je zdrávo. Neutralizace bílou je také vhodná, docílíte tím béžové.

Foto: thinkstock

Šedá se musí dobře vyvážit jinými barvamiFoto: thinkstock

Šedá: Jste klidné a vyvážené. Ložnice působí stejně, je-li šedá na velkých plochách, všude převažuje, navodí pocity beznaděje. Kombinace s jinými barvami je nutná.

Stříbrná: Máte vlastnosti uvedené u šedé, ale tato volba působí jako nosič živých barevných tónů, nevadí, je-li jí v ložnici víc.

Černá: Potlačujete svá přání, rády působíte tajemně. Převládá-li tato barva v ložnici, koledujete si o depresi, pocit vznešenosti nahradí strach. Eleganci této barvy využijte na doplňcích.

Zlatá: Optimistická, velkorysá, hrdá. Zlatá je barva lásky. Vzpomeňte si na milování ve sluncem zalitém pokoji. Využijte vlastnosti zlaté na způsobu osvětlení, doplňcích.

Tak ať se vám dobře usíná, spí, krásně miluje a vstáváte odpočaté!

Reklama

Související témata:

Načítám