Článek
Postup
01.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte ji na rozpuštěném másle dozlatova. Pak ji zasypejte hladkou moukou a usmažte světlou růžovou jíšku. Tu pak zalijte horkým, ale ne vroucím vývarem a důkladně ji rozmíchejte, aby nevznikly hrudky. Přidejte prolisovaný česnek, kmín, sůl a pepř a asi 15 minut vše vařte.
02.
Čerstvý špenát spařte na kapce oleje, nasekejte a přimíchejte do polévky, mražený stačí rozmrazit a přimíchat. Vše vařte ještě asi 3–4 minuty, a pak polévku odstavte z plotny a rozmixujte ji ponorným mixérem. Nakonec do ní vmíchejte zakysanou smetanu.
03.
Servírovat ji můžete s rozpečenou bagetkou, jako ozdoba na talíř se skvěle hodí ještě lžíce smetany nebo posypat povrch kouskem strouhané nivy.