Hlavní obsah

Špenátové karbanátky

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Špenátovým protlakům ze školní jídelny už naštěstí dávno odzvonilo, a dnes v obchodech běžně koupíte čerstvý nebo mrazený listový špenát. A z něj jde uvařit třeba karbanátky!

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g strouhanky
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky
  • 500 g špenátu
Článek

Postup

Krok 1: Na másle osmahněte cibulku a dva stroužky nakrájeného česneku, přidejte čerstvé špenátové listy, osolte a vše promíchejte.

Krok 2: Za minutku pánev s již spařeným špenátem stáhněte z plotny, směs přendejte do misky a ponorným mixérem směs na několika místech stlačte. Špenát tak bude na menší kousky, a přitom z něj nebude jen kaše.

Krok 3: Přidejte pepř, čerstvé nasekané bylinky, dvě syrová vejce, 100 g strouhaného sýra a přisypte tolik strouhanky, aby vzniklo husté těsto, které se bude dobře tvarovat.

Krok 4: V dlaních pak vytvářejte malé placky, které znovu obalte ve strouhance, a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran. Pokud byste chtěli zvolit dietnější variantu, můžete je upéct v troubě.

Jako další zdravější variantu vyzkoušejte řepové karbanátky z trouby.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama