Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Z vepřové kýty jsou nejlepší rolky. Je už na vás, čím je naplníte, fantazii se meze nekladou. Ale kdybyste přeci jen potřebovali poradit, zkuste to se špenátem a nádivkou z čekanky!

30 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 8 plátků vepřové kýty
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 200 g anglické slaniny
  • 300 g listového špenátu
Nádivka
  • 4 ks rohlíku
  • 2 ks čekanky
  • 2 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce nakládané červené řepy
Článek

Postup

01.

Začněte nádivkou. Rohlíky rozkrájejte na kostičky, pokapejte je mlékem a nechte nasáknout.

02.

K základu přidejte žloutky, pokrájenou čekanku (vynechte tvrdší část), řepu, sůl a pepř a nakonec také vyšlehaný sníh z bílků.

03.

Nádivku narovnejte do pekáčku a nechte v troubě asi 20 minut zapéct při 180 stupních Celsia.

04.

Poté naklepejte plátky kýty, osolte a opepřete. Na každý navrstvěte anglickou slaninu, špenátové lístky a zabalte je v malé rolky, které upevněte párátkem nebo nití.

05.

Na oleji zpěňte nahrubo pokrájené cibule, přidejte k nim rolky a zprudka je opečte ze všech stran. Vše po chvilce přendejte do pekáčku a nechte v troubě zhruba 25 minut dopéct při 180 stupních Celsia.

Související témata:

Načítám