Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Aktualizováno

Nechce vaše dítě jíst špenát? Zkuste ho přesvědčit špenátovým krémem!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2,5 dl smetany na vaření 33%
  • 300 ml mléka
  • 300 g listového špenátu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrnek hovězího vývaru
K podávání
  • 200 g krutonů
  • 50 g strouhaného eidamu
Článek

Postup

01.

Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme mléko a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Pokud by byl krém příliš řídký, přidáme trochu hotové jíšky.

02.

Ozdobíme krutony se sýrem.

Související témata:

Načítám