Hlavní obsah

Šperky s magickou mocí: Které vás ochrání a zbaví negativní energie?

Foto: Thinkstock

Noste šperky promyšleně. Někdy se v nich může skrývat i něco víc!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spirála jakožto studna energie, pentagram jako ochrana před zlými silami nebo energetické náramky pro každodenní povzbuzení. Jaké šperky vám přinesou něco víc než jen krásu?

Článek

Každý z vás určitě někdy zatoužil mít u sebe něco, co by ho okamžitě nabilo energií, přineslo mu kapičku štěstí nebo prostě pomohlo z libovolných problémů. Ideálním řešením jsou kouzla skrytá v podobě šperků, které nejen že ozdobí váš zevnějšek, ale pomohou vám i uvnitř. Které byste rozhodně neměli opomenout?

Buddhovy energetické náramky pro klid a harmonii

Speciální náramky se vyrábějí většinou z drahých kamenů, každý z nich jim vtiskne jedinečnou podobu a vlastnosti. I obecná forma má ale svůj smysl. Buddhův náramek se skládá z 21 stejných kuliček a je zakončen jednou větší vyvedenou do špičky. Používají je buddhističtí mniši při modlitbách a meditacích, může se o nich přemýšlet trochu jako o křesťanském růženci. Číslo 21 reprezentuje magickou symboliku číslic 7 a 3, se kterými se často setkáváte v nejrůznější mystice.

Náramky mohou energii přijímat i vysílat. Pokud chcete svoji sílu rozprostřít po okolí, náramek nasazujte na pravou ruku, na levé ruce slouží naopak k příjmu energií, pokud vám chybí. Pořídíte je v ezoterických prodejnách či obchodech s dárkovými předměty.

Foto: Thinkstock

Náramky mohou mít i vedlejší účinek, nemusejí jen zdobit, někdy vás i nabijí energiíFoto: Thinkstock

Spirála poslední záchrany

Spirála je elegantní, hypnotický symbol, který se vyjímá na špercích z mědi či oceli, ať už je řeč o náušnicích, prstenech či přívěscích. Spirálu používali jako léčivý a ochranitelský symbol už Keltové. Energie, která do ní přichází, je totiž jejím kruhovým stočením transformována do podoby, která vyhovuje nositeli. Negativní vlivy jsou odfiltrovány a energie je tak uvnitř spirály skryta i na „horší časy“.

Spirály uklidňují a tlumí stres i úzkost, poslouží tedy v těch nejvypjatějších situacích. Harmonizují nejen jednu osobu, změní i atmosféru celé místnosti, proto je dobré je zavěsit či namalovat třeba na stěnu.

Ochranný pentagram

Pentagram je jeden z nejznámějších a nejuniverzálnějších magických symbolů. Pěticípá hvězda nakreslená pěti tahy je nejen symbolem člověka a pěti elementů, které tvoří svět, ale také jakousi ochrannou známkou proti negativním energiím a energetickým upírům.

Pentagram je navíc velmi hezký a univerzální symbol, který může být dále dozdoben dle vašich osobních preferencí – může zůstat jen jako malá nenápadná hvězdička, může být propojen s rytinami run či symboly živlů, může být bohatě ozdoben drahými kameny, přesně podle vkusu každého jedince.

Foto: e-shop Nefertis, e-shop Spirit obchod

Nilský kříž je jednou z cest energieFoto: e-shop Nefertis, e-shop Spirit obchod

Nilský kříž života

Ankh je kříž s okem nahoře, oblíbený egyptský symbol. Slouží opět jako taková čistička energie, a navíc jako štít před duchy a bytostmi z jiných sfér a dimenzí. Skrze oko ankhu se přicházející energie filtruje a k tomu, kdo ho má na krku, přichází již zcela čistá a neškodná. Pomůže vám zkrátka vyčistit vzduch.

Magnetické náramky pro čištění organismu

Magnetické náramky se nejčastěji vyrábějí z chirurgické oceli, do které jsou vpraveny malé magnetky. Ty mají za úkol stabilizovat a vyrovnávat organismus, působit na něj přímo jako čisticí a harmonizační prvek skrze tlakové body na zápěstích, v případě magnetických náhrdelníků i na krku. Uvolňují stažené svaly i cévy, takže zabraňují bolestem hlavy i nejrůznějším křečím a ztuhlostem. Navíc řeší i nespavost nebo nechutenství.

Magnetické náramky celkově podporují funkci organismu, který toho pak více vydrží. Jsou většinou díky svému složení vhodné i pro osoby s citlivou kůží, pozor na ně jen v případě, že máte kardiostimulátor, nosit by je neměly ani těhotné ženy.

Magických šperků existuje nespočet, máte i vy své oblíbené?

Reklama

Související témata:

Načítám