Hlavní obsah

Sportovci, u kterých neobdivujeme jen výkon, ale i styl

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jejich revírem jsou hřiště, stadiony, kurty nebo ringy. Ale často splňují všechny podmínky proto, aby se z nich staly hvězdy přehlídkových mol. Urostlé postavy a módní vkus jsou těmto úspěšným sportovcům totiž vlastní.

Článek

U profesionálních sportovců se většinou zaměřujeme na jejich výkony – kolik dali gólů za sezonu, jak si stojí na světovém žebříčku, kolik protivníků knockoutovali nebo jestli pokořili světový rekord. Ale jsou takoví, kteří bývají obdivováni i z jiných důvodů, a jedním z nich je módní vkus.

Někteří tíhli k módě odjakživa, jiní se k ní dostali díky stylovým partnerkám. Někteří ještě během kariéry, jiní až ve sportovním důchodu.

Které české či zahraniční sportovce by módní policie ohodnotila nejvyšším počtem hvězdiček?

Karel Poborský (47)

Bývalý profesionální fotbalový záložník a reprezentant České republiky, dnes podnikatel a fotbalový funkcionář, začínal v Třeboni a úspěchy slavil v Anglii, Portugalsku a Itálii. Když dával svůj nejkrásnější a památný gól ve čtvrtfinále mistrovství Evropy 1996 proti Portugalsku, byl to kluk s delšími kudrnatými vlasy a žádný velký krasavec.

Dnes jej vídáme ve skvěle padnoucích oblecích, k džínám nosí ty nejlepší tenisky a potrpí si na výrazné a slušivé brýle. Kudrnám dal sbohem a naopak si nechal narůst plnovous. Fešák!

Foto: Profimedia.cz

Jeho výrazné obroučky a zajímavý účes partnerky Andrey jdou skvěle dohromadyFoto: Profimedia.cz

Tomáš Berdych (34)

Dnes již bývalý český tenista, který vstoupil na profesionální okruh v roce 2002 a kariéru ukončil před pár dny, Tomáš Berdych, na sebe výrazněji upozornil na Letních olympijských hrách 2004, kde porazil světovou jedničku Švýcara Rogera Federera (38).

Módě rozuměl vždycky a s manželkou, modelkou Ester Berdychovou (27), platí za vyloženě šmrncovní pár. Perfektně k sobě ladí, navštěvují módní přehlídky a rádi do oblečení a doplňků investují.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Berdychovi v módě snad nikdy nešlápnou vedleFoto: Profimedia.cz

Petr Nedvěd (47)

Jedním z nejstylovějších českých sportovců je bezesporu bývalý kanadsko-český hokejový útočník Petr Nedvěd. Odehrál v NHL patnáct sezon a hokejovou kariéru zakončil angažmá v libereckém klubu Bílí Tygři.

Kvalitní džíny, tričko a na krku kožený přívěsek, nebo košile s rozhalenkou a sako – to je jeho typický styl. Byl krátce ženatý s modelkou Veronikou Vařekovou (42) a krásné ženy má po svém boku rád dodnes. Na (nejen módní) akce vyráží rád i se svým dobrým kamarádem a dalším stylovým sportovcem, Martinem Ručínským (48).

Foto: Profimedia.cz

Z fleku by mohl do reklamy. Na cokoli!Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr (47)

Jaromír Jágr je celosvětově respektovanou a uznávanou osobností v oblasti sportu. Řadí se mezi nejlepší hokejové hráče všech dob a mezi zarputilé staré mládence. Dříč, který se vyrovná klukům o dvacet let mladším.

Ne vždy se o módu zajímal, ale v poslední době by mohl inspirovat i v této oblasti. Býval hrdým nositelem účesu ve stylu „vpředu byznys, vzadu party“, ale to už dnes neplatí. Sluší mu jak kratší sestřih, tak strniště. Sedí mu ležérní pohodlný styl: padnoucí džíny, tričko a perfektně padnoucí sako.

Foto: Profimedia.cz

Jeho partnerky módě rozuměly, neteř je módní blogerka, a tak není divu, že i hokejová legenda vypadá čím dál lépe!Foto: Profimedia.cz

Roman Šebrle (45)

Jako první překonal v desetiboji hranici 9000 bodů a dnes zdraví diváky zpráv jako televizní moderátor. Odjakživa platil za jednoho z nejpřitažlivějších českých sportovců, a když v upnutém dresu nastupoval na trať, nebylo vždy snadné soustředit se na čas nebo délku doskoku.

Dnes patří k pracovní uniformě Romana Šebrleho seriózní oblek, ale v soukromí jej lze vidět i v pohodlnějších modelech. A nebojí se ani barev, za což zaslouží bod navíc!

Foto: Profimedia.cz

Když se muž nad oblečením zamyslí a nespokojí se s džínami a tričkem, je to radostFoto: Profimedia.cz

David Beckham (44)

Když se řekne „sportovec, který rozumí módě“, napadne většinu lidí David Beckham. A je to naprosto správně. Bývalý anglický fotbalový záložník, který naposledy hrál za francouzský tým Paris Saint-Germain, umí trefit jak míč, tak slušivý model.

Už roky tvoří stylový manželský pár s bývalou Spice Girl, Victorií Beckham (45), a oba jsou ozdobou nejen velkých společenských akcí, ale sluší jim to i po několikahodinovém letu nebo na dovolené u bazénu.

Zdá se, že se pro módu oba se narodili. Victoria se módou zabývá jako návrhářka a slavný sportovec je tváří hned několika značek.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Beckhamovi nenásledují trendy, oni je tvoříFoto: Profimedia.cz

Conor McGregor (31)

Když je v akci, jde z něj strach. Ale když vezme tenhle vousatý Ir do náruče malou dcerku a obleče se podle poslední módy, patří na titulku módního magazínu.

Jeden z nejslavnějších MMA zápasníků není rozhodně typ, kterého byste vídali v soukromí jen v teplácích, mikině a se zlatým řetězem na krku. Je to stylový muž v padnoucím obleku, nebo kožené bundě s perfektním účesem a slušivými brýlemi.

Foto: Profimedia.cz

Že je v aréně většinou do půl těla a ukazuje hrozivá tetování? Na akcích vypadá jako britský gentlemanFoto: Profimedia.cz

Tak který je váš favorit? A víte, jak vypadají bez helmy současní hokejisté

Reklama

Načítám