Hlavní obsah

Jaké jsou trendy botky letošního léta?

Foto: Reebok

Své botky si pomalovala i Miss Iveta LutovskáFoto: Reebok

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos i ryze sportovní značky podlehly módnímu diktátu barevnosti a neotřelého designu a zahltily trh ultramoderními a přitom vysoce kvalitními botami. A světe, div se - módní stylisté, často bez jakéhokoli kladného vztahu ke sportu, pějí ódy. Pohodlné, lehké, příjemně nositelné a přitom trendy boty!

Článek

V posledních letech stále více nabývám dojmu, že vysokým podpatkům odzvonilo. Tedy alespoň v případě běžného nošení. Sama jako žena si boty na kramfleku obuji ráda, připadám si více sexy, ale toto mé pozitivní rozpoložení bere za své při prvním kontaktu s „kočičími hlavami" nebo s ujíždějící tramvají. Zkrátka a dobře, s nohou přes nohu na barové židli je to něco jiného než v denním pracovním tempu. A tak v mém botníku jednoznačně převažují mokasíny, páskové sandály na nižší platformě a kecky. A proto i já jásám nad počiny některých značek, které nám v obchodech nabízejí nepřeberné množství bot kvalitních a přitom moderních, barevných a všelijak designově vychytaných.

Botas v super novém světle

Vzpomenete si ještě na klasické botasky? Někteří pamětníci z řad našich dědečků stáli u zrodu této ryze české firmy v roce 1949. Přestože se může zdát, že Botas po pádu komunismu upadl v zapomnění, opak je pravdou. Botasky nosili protagonisté filmu Rafťáci a retro model Clasicc 66 teď výrazně oživili dva mladí středoškoláci, studenti ateliéru Grafický design, Jan Kloss a Jakub Korouš. Tihle šikovní hoši v rámci školního projektu navrhli nový design botasek a byli oceněni v evropské designové soutěži ED - Awards a poté i na domácí Czech Grand Design. Vzniklo tak 12 párů naprosto odlišných botasek pro ženy i muže, hravých, barevných a neuvěřitelně vtipně laděných. Třináctý, speciální model Fortune, bude prý naprostý unikát. Výrobci stačí zadat vaši velikost a speciální bota v neopakovatelné a jedinečné barevné kombinaci bude jen a jen vaše. Kolik vás ta legrace bude stát však zatím nikdo neprozradil. Nové botasky se od začátku června prodávají v síti Baťa, a pokud si je koupíte, budete určitě mile překvapeny obsahem krabice... Nebudou tam totiž jenom boty!

Foto: Reebok

Zajímavá akce Reeboku - londýnští designéřiFoto: Reebok

Pomalujte si boty Reebok, budete in

Firma Reebok jde na český trh s humorem sobě vlastním. Nejenže letos konečně slavnostně otevřela svou první kmenovou prodejnu v Praze (najdete jí v Arkády Pankrác), ale nedlouho poté v ní uspořádala zajímavou prezentační akci. Hosté akce dostali pozvánku ve formě jedné typicky bílé kotníkové boty Reebok. Přímo v prodejně pak proběhla velmi nevšední ukázka práce mladých a nadějných designérů z Londýna, kteří na požádání hostům boty pomalovali dle jejich výběru nebo jim jenom nenásilně pomáhali při jejich vlastní kreativní snaze. Každý si pak domů odnášel vskutku originální pár bot. I současná kolekce hýří pestrými barvami a působí nevšedně a zajímavě. Svou botu přímo na míru si v Reebok může najít opravdu každý, jak typický hiphoper, tak i manažerka nebo maminka na mateřské.

Divoká kočka nezůstává pozadu

Také Puma přichází s novinkou a prodává v concept store Simple barevné tenisky navržené Alexandrem McQueenem. Britský návrhář si potrpí na inspiraci moderní architekturou a haute couture s prvky ulice. Barevné tóny fialové, oranžové, zlato-hnědé a krémové doplňují odvážné motivy z oblasti anatomie člověka - kosti, šlachy a cévy. Zní to možná divně, ale o to víc zajímavě a extravagantně modely vypadají na noze. A přitom jsou pohodlné a do pražských ulic jako dělané!

Foto: Nike

I botky Nike se oblékly do barvyFoto: Nike

Nike si své sportovce hýčká

A perlička na závěr? Ani na vrcholové sportovce výrobci nezapomínají a pracují na designu supertechnicky dokonalé obuvi stejně usilovně jako v případě street modelů. Typickým příkladem je obuv Nike a její vychytané sportovní boty.

Buďte odvážné a uvolněné a dopřejte si trochu toho luxusu v podobě extravagantní pohodlné obuvi. Doba černých, béžových a hnědých doplňků je nenávratně pryč. Pohrajte si s barvami a nebojte se něčeho ostřejšího, výsledek bude stát za to. Věřte, že barvy v jakékoli podobě vám zlepší náladu a rozjasní vaše dny!

Reklama

Související témata:

Načítám