Hlavní obsah

Stahovačky pro chlapy: Podívejte!

Foto: Thinkstock

I muži přivítají, když jim pár centimetrů ubydeFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stahovací kalhotky, pásy, punčochy i korzety, tím vším maskují ženy své drobné nedostatky. Ale mají něco takového muži? Čím zakrývají faldy na bocích či povolené břicho? Ke štíhlejšímu trupu jim pomůže stahovací prádlo. Funguje? Posuďte samy, vyzkoušeli jsme to na dvou mužských.

Článek

Mnohé ženy kamuflují své tělesné proporce s takovou samozřejmostí, s jakou nosí třeba podprsenku. Kdo by také neocenil, že mu najednou zmizí několik centimetrů v pase nebo přes boky. Své „stahovačky" mají ale i pánové. Přestože ženy po mužích nepožadují vosí pas, přece jen dokáží štíhlejší pánský trup ocenit. Zdá se vám to divné? Rozdíl mezi mužským a ženským je jen v tom, že na pánské zeštíhlovací prádlo nejsme zvyklí.

Foto: Pavla Drlíková

Prádlo jsem otestovala na vlastním bratroviFoto: Pavla Drlíková

Štíhlejší s tričkem? Až o 3,5 centimetru

Doposud si pánové mohli pořídit stahovací tílka a trička hlavně na zahraničních internetových obchodech jako třeba equmen.com, kde nabízejí formující tílka a trička pro muže, na jejichž výrobě se podíleli i fyzioterapeuti. Fungují na bázi speciálních švů, které stahují ramena dozadu a nutí muže zároveň chodit i sedět vzpřímeně. Stojí od 59 do 79 liber, což je asi 1750 až 2340 korun.

Před pár týdny dorazila na český trh levnější novinka značky Bodymax v podobě pánských stahujících triček a tílek, která slibují štíhlejší trup až o 3,5 centimetru. „Tohle tvarovací spodní prádlo pomáhá mužům rychle a účinně zamaskovat jejich nedostatky. Lepší postava jim dodá vyšší sebevědomí,“ říká Jana Matúšová z Marks A jak funguje? Prádlo je ušité ze strečové bavlny a má speciální tvarovací švy a skrytý podpůrný díl z dvojité látky v oblasti břicha. Cena se pohybuje mezi 369 až 449 korunami.

Foto: Pavla Drlíková

Rozdíl činil dva centimetryFoto: Pavla Drlíková

Vyzkoušeno na vlastních mužích

Rozhodla jsem se tedy novinku otestovat na svém manželovi i bratrovi. Oba mají dle mého názoru pěknou postavu, tedy žádný vysportovaný pekáč buchet, ale ani pivní mozol, zkrátka tak akorát, ovšem na jejich malém bříšku je přesto trochu znát, že jim oběma chutná. A jaký byl výsledek? Tričko je opravdu stáhlo zhruba o 2 centimetry.

Přesto však u nich prádlo Bodymax nesklidilo takové ovace. „Necítím se v něm až tak příjemně, nejsem zvyklý nosit něco tak těsného,“ okomentoval novinku bratr, který se s mým mužem shodl také na tom, že je pro ně látka příliš silná. „Myslím, že bych se v tom potil, mám rád pod košile tenká trička. Ale chápu, že na zimu to nemusí být pro někoho špatné řešení. Jen nevím, zda by byl na druhou stranu vidět ten efekt, když je člověk stejně hodně nabalený a nosí několik vrstev,“ dodal můj muž.

Na foto zleva: Andrew Christian, farlin.cz

Pánské korzety: Stahují i rovnají

Pevnější variantou jsou bederní pásy a pánské korzety. Tvarují postavu a nutí zároveň stát i sedět vzpřímeně. „Zájem mužů o svou postavu nás překvapil. Korzet i stahovací pás máme momentálně vyprodaný, ale už jsem objednával další. Nejenže stahují břicho, ale postavu tvarují. A jak? Materiál je pružný, ale i pevný. Donutí nositele se rovněji postavit a korzet navíc postavu celkově zpevní. Páteř se vyrovná a nebortí se sezením na židli,“ vysvětluje Bohumil Krejčí ze serveru monaclassic.cz. Dodává, že korzet i pás prý zaručují mužům příjemné teplo, ale to neznamená, že se potí, protože uvnitř je savá bavlna.

Korzety je možné si nechat ušít na zakázku. „Šiji korzety jak pro ženy, tak i pro ,normální' muže. I když musím říci, že těch nenormálních je více. Ti touží po tvarech ženské postavy a jsou ochotni vydržet cokoli. Ale mám řadu zákazníků, kteří hledají pomoc spíše ze zdravotních důvodů,“ říká Marcela Bartlová z portálu korzety.com. Také tvrdí, že její korzety, i když u mužů se jedná hlavně o pásy od podbřišku pod prsa s ocelovými kosticemi o síle 0,8 milimetrů, zbaví bolestí zad. Bederní a část hrudní páteře je zpevněná a v teple. Bonus je i zeštíhlení pasu.

Na foto: monaclassic.cz

Jak to vidí ženy

Na názor, zda by dámy ocenily stahovací prádlo u mužů, jsem se zeptala i žen ve svém okolí. „Mě to nikdy nenapadlo, ale předpokládám, že chlapům jde o zevnějšek stejně jako ženským, takže ti, kteří by to využili, se určitě najdou. Stejně na většinu chlapů jenom koukáme, když je potkáme, takže na to by to nebylo špatné. A to, když si takového chlapa nějaká přivede domů a jemu z prádla najednou vyleze pupek, to je stejné, jako push-up u ženských,“ říká Hanka (30) z Prahy, která by prý ocenila, kdyby po světě začalo chodit více chlapů ve tvaru „V", místo „O".

Jiný názor má maminka na mateřské, Iva: „Při představě scény jako z Bridget Jones naruby – tedy že bych to u někoho odhalila na rande, asi bych utekla... Pánské pečování by prostě mělo mít hranice jinde než dámské – ano pro vůně, deodoranty, antiperspiranty, umyté vlasy, ale ne pánskému make-upu, vytrhanému obočí, depilovaným nohám či stahovacímu prádlu.“

„Když chtějí chlapi pěknou postavu, tak jim žádné stahování nepomůže, prostě ať cvičí a makají stejně jako ženy. Navíc chlap v korzetu je trošku úchylná představa, i když ty zdravotní důvody jsou ještě akceptovatelné,“ shodují se ostatní dámy.

A jaký názor zastáváte vy, milé čtenářky i čtenáři? Prozraďte nám ho v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám