Hlavní obsah

Stálice šatníků: Tyhle poklady už doma máte, naučíme vás je nosit jinak!

Foto: Svitlana-Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana-Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyházet polovinu šatníku a utratit horentní sumy za nové oblečení? Nic takového není nutné. Trendový komplet můžete seskládat i z kousků, které notoricky znáte. Stačí jen přidat několik chytře zvolených doplňků.

Článek

Džíny, chino kalhoty, košilové šaty nebo pouzdrová sukně... Myslíte si, že vás tato módní klasika už nemá čím překvapit? Dokážeme vám, že se pletete. Potřebovat budete jen několik aktuálních doplňků.

Osvěžení denimu

Bílá košile a džíny. Jen máloco se těší tak masivní oblibě. A není divu. Kromě toho, že se nosí doslova po generace a nevychází z módy, se tahle dvojka i velmi snadno mění. Stačí přitom přidat pár sezonních drobností.

Omrzely vás klasické náhrdelníky? Pořiďte si menší šátek s potiskem, složte ho do trojúhelníku a cípem dolů ho uvažte kolem krku (košili nechte samozřejmě porozepnutou). Přestože se k džínám a košili hodí snad všechny typy kabelek, zkuste si od nich dát někdy pauzu a věci naskládejte do malého batůžku. Jsou v kurzu! To samé platí i pro obuv, při výběru konkrétního páru se přitom nemusíte držet při zemi. Nás baví kombinace módních nášivek a stylových nazouváků. Zajímavě vypadají i náušnice, které jsou sice sladěné do páru, ale přesto nejsou identické.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. šátek Zara, 299 Kč, 2. kožené nazouváky Massimo Dutti, 2495 Kč, 3. košile H&M, 849 Kč, 4. džíny H&M, 899 Kč, 5. náušnice Zara, 299 Kč, 6. batoh Zara, 899 KčFoto: archiv firem

Pohodlné chinos

Pokud tuto módní stálici už léta vlastníte, hrdě ji vytáhněte. Nejste si jisté, co se pod termínem chinos skrývá? Jde o bavlněné kalhoty volnějšího střihu, které mají, stejně jako například bomber, původ ve válečné historii. Kalhoty z jemné bavlny, která byla použitelná i v teplejším klimatu, nosili američtí vojáci na konci devatenáctého století v dobách španělsko-americké války. Bavlna se dovážela z Číny a právě díky tomu se jim začalo říkat chinos. Američtí vojáci se jich nevzdali ani po konci konfliktu a kalhoty se rychle dostaly mezi populaci. Dodnes chinos najdete převážně v pískových a khaki odstínech.

Coby parťáka pro chinos můžete zvolit i oblíbené proužkované triko a v duchu letošního safari trendu komplet ponechte v přírodních tlumených tónech. Do sestavy perfektně zapadne provazový pásek, sandálky na širším podpatku i kabelka v rezavém odstínu.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. pásek H&M, 399 Kč, 2. kabelka Topshop, 685 Kč, 3. triko Topshop, 685 Kč, 4. kalhoty H&M, 699 Kč, 5. hodinky Komono, 1190 Kč, 6. boty Topshop, 999 KčFoto: archiv firem

Hodinky Komono

Klasika, která sluší

Košilové šaty patří k jedněm z nejlichotivějších kusů vůbec. Takže jestli je ještě nemáte, je nejvyšší čas to napravit – klidně zvolte nějakou střízlivější variantu, kterou barevně snadno proměníte. Chcete-li si dosyta užít barevné léto, pořiďte si kabelku a boty v pořádně výrazných (a odlišných!) odstínech. A nemusí to být jen žlutá a růžová, dobře vypadají i jiné ostré kombinace v čele s oranžovou a zelenou, žlutou a fialovou nebo růžovou a modrou. Pozor, s dalšími doplňky už šetřete a volte střízlivější přístup. Zároveň doporučujeme vyhnout se jakýmkoli kamínkům a třpytkám.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. sluneční brýle H&M, 349 Kč, 2. kabelka Bershka, 549 Kč, 3. košilové šaty Lindex, 799 Kč, 4. hodinky DKNY, 2999 Kč, 5. boty Bershka, 799 KčFoto: archiv firem

Hodinky DKNY

Pouzdrovka jinak

Černá pouzdrová sukně se nehodí jen k saku do kanceláře… Chcete-li jí dodat trochu života, spárujte ji s letitým rockovým tričkem (a klidně přiznejte svoje oblíbené interprety), nasaďte si stylové brýle a vklouzněte do bot, které působí přidrzle. Zároveň ale nezapomínejte na ženskou stránku věci – rebelský komplet můžete vyvážit prošívanou kabelkou s řetízkovým uchem a náušnicemi.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. náušnice Mango, 249 Kč, 2. boty Mango Violeta, 449 Kč, 3. triko H&M, 349 Kč, 4. sukně Vila, prodává Zoot, 499 Kč, 5. sluneční brýle Lindex, 199 Kč, 6. kabelka Mango, 899 KčFoto: archiv firem

Bez kterých kousků si neumíte představit ideální šatník?

Reklama

Související témata:

Načítám