Hlavní obsah

Od rána až do noci! Které outfity vám budou slušet v práci i na večírku?

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osm ráno jste na cestě do města a o dvanáct hodin později už míříte na večírek. Co si vzít na sebe v případě, že máte jen minimum času na převlečení? Vybírejte chytře a pak už jen proveďte pár drobných změn.

Článek

Na třech příkladech vám ukážeme, jak se dá jedno a to samé oblečení proměnit z denního na večerní. Potřebujete k tomu jen pár doplňků nebo zvládnout rychlou výměnu svršků. Základem je samozřejmě volba toho správného oblečení: Hodí se k němu nízké sandálky i lodičky? Bude vypadat dobře s batůžkem i psaníčkem? A opravdu je natolik pohodlné, že se v něm budete cítit komfortně po celý den i večer? Jestli jste odpověděly třikrát ano, gratulujeme! Našly jste vhodného adepta.

Sukně s velkým S

Nechcete-li se ztratit v davu (během dne ani na večírku), vsaďte na jeden výrazný kousek, kterému bude slušet ležérnější pojetí i party styl. Dobrou službu vám prokáže kratší sukně – ta může zaujmout nápadnou barvou, potiskem, výšivkou nebo jiným zdobením. Doplnit ji můžete lehoučkým košilkovým tílkem, ve kterém vám bude pohodlně i nad ránem.

Hledáte svršky, které vás ochrání proti chladu? Ráno si přes ramena přehoďte dlouhý kardigan (v kombinaci s krátkou sukní vypadá fantasticky) a večer ho nahraďte křivákem nebo sakem. Úpravy byste měly provádět i u kabelek a bot. Po setmění vyměňte praktickou kabelu za menší (kromě psaníčka to může být i drobnější cross body nebo kabelka do ruky) a vklouzněte do podpatků.

08:00 až 20:00

Foto: archiv firem

Denní varianta. Na foto: 1. set prstenů H&M, 149 Kč, 2. kožené pantofle Next, 820 Kč, 3. tílko H&M, 399 Kč, 4. sukně Topshop, 1080 Kč, 5. kardigan Esprit, 1699 Kč, 6. kabelka H&M, 799 KčFoto: archiv firem

20:00 až 08:00

Foto: archiv firem

Večerní varianta. Na foto: 1. chokery Mango, 499 Kč za 2 kusy, 2. boty Mango, 599 Kč, 3. tílko H&M, 399 Kč, 4. sukně Topshop, 1080 Kč, 5. bunda Zara, 999 Kč, 6. kabelka Mango, 299 KčFoto: archiv firem

Proměnlivé šaty

Pokaždé jinak mohou vypadat i vaše oblíbené šaty. Slibujeme, že vás to nebude stát příliš úsilí. Jestli chcete vyrazit na večírek v těch kratších, které nejsou příliš na tělo, zkuste je ráno spárovat s oblíbenými úzkými džínami. Dopřejte si pohodlí ve stylových pantoflích, vezměte si s sebou cokoli, co potřebujete (uskromňování přijde později), a nezapomeňte si hlídat čas. Večírková proměna už je potom rychlá. Sundejte džíny, přiberte do hry pár doplňků (bohatě stačí náramek a náušnice), přendejte to nejnutnější do menší kabelky a prodlužte si nohy pomocí vysokých sandálků.

Pozor, na různé způsoby můžete využít i košilové šaty, které se dají nosit jak pečlivě pozapínané a přepásané, tak i otevřené coby kardigan (nechte je kompletně rozepnuté, pásek stáhněte vzadu do mašle a oblečte pod ně šortky, užší kalhoty, ale klidně i vypasovanější šaty).

08:00 až 20:00

Foto: archiv firem

Denní varianta. Na foto: 1. hodinky Cluse, prodává Klenoty Aurum, 4610 Kč, 2. pantofle Zara, 599 Kč, 3. šaty Mango, 999 Kč, 4. džíny H&M, 599 Kč, 5. náušnice Mango, 249 Kč, 6. kožená kabelka Rebecca Minkoff, prodává Nordstrom, 4824 KčFoto: archiv firem

20:00 až 08:00

Foto: archiv firem

Večerní varianta. Na foto: 1. náramek Esprit, 1390 Kč, 2. boty Zara, 999 Kč, 3. šaty Mango, 999 Kč, 4. náušnice Tally Weijl, prodává Zoot, 149 Kč, 5. kabelka Guess, prodává Bibloo, 2489 KčFoto: archiv firem

Spolehlivý overal

V tomhle kousku můžete vyrazit úplně kamkoli. Nepřeháníme! Overal s dlouhými nohavicemi je maximálně pohodlný (budete se v něm cítit jako v pyžamku), nadčasový a snadno proměnitelný. Pod variantu s ramínky můžete obléknout oblíbený top a vystřídat se dají i nejrůznější typy obuvi a doplňků. Na den se hodí třeba sandálky na nižším podpatku, večer zase svůdné metalické lodičky.

A závěrem zmíníme ještě jedno plus – overaly sluší drtivé většině žen, jen musíte vybrat správný střih. Jednou z nejlichotivějších variant je overal s klasicky umístěným, mírně elastickým pasem a véčkovým dekoltem. Oproti tomu výše položený pas může být problematický pro postavu typu jablko (tedy s plnějším středem těla). Nezapomínejte také, že zásadní roli hraje materiál – nejlepší službu vám prokážou ty lehoučké a splývavé.

08:00 až 20:00

Foto: archiv firem

Denní varianta. Na foto: 1. košile Esprit, 1199 Kč, 2. kožené boty Massimo Dutti, 2995 Kč, 3. overal Mango, 1299 Kč, 4. hodinky Marc Jacobs, 5438 Kč, 5. batoh Mango, 599 KčFoto: archiv firem

Hodinky Marc Jacobs

20:00 až 08:00

Foto: archiv firem

Večerní varianta. Na foto: 1. prsteny Topshop, 299 Kč, 2. kožené boty Versace 1969, prodává Answear, 2299 Kč, 3. overal Mango, 1299 Kč, 4. kožená kabelka MAX&Co., 5000 KčFoto: archiv firem

A jak řešíte toto módní dilema vy?

Související témata:

Načítám