Hlavní obsah

Staré šaty... Kam s nimi?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S každým nákupem vyřaďte jeden kousekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Znáte to: módní trendy střídají jeden druhý a nákup hadříků je prostě něco, co nás uklidňuje, přináší nám radost a nemůžeme bez toho zkrátka být. A tak se lehce stane, že naše skříně přetékají...

Článek

Nevím jak vy, ale já si dala závazek: Pokud si pořídím jeden nový kousek, jeden starý půjde pryč! Ale kam? Do popelnice se mi ho odnést nechtělo. A tak jsem popřemýšlela a s radostí vám zprostředkuji několik možností, jak se starých hadříků zbavit, aniž by vám krvácelo srdce.

Možnost první - udělejte si výměnnou party!

Hadříky, kterých se chcete zbavit, jistě nejsou v nijak špatném stavu - většinou jsou to kousky, které se vám třeba něčím znelíbily, nejsou už úplně v módě, ale někomu by se mohly velmi dobře hodit! A jistě máte několik kamarádek, kolegyň, spolužaček, které by o nějaký mohly jevit zájem. Proto je sezvěte s tím, aby si každá přinesla oblečky, kterých se chce zbavit, a party může začít. Mezi mými kamarádkami patří bazárky k velmi oblíbeným večírkům, kdy víno teče proudem, každá musí svoje kousky předvést a ostatní se třeba o ně trošku porvou... Zkrátka užijete si spoustu legrace, zbavíte se oblečení, které nenosíte, a ještě možná získáte zajímavý úlovek...

Možnost druhá - odneste potřebným!

Další možností je oblečení odnést do zařízení, které je předá potřebným. Oblečení musíte dodat čisté a vyžehlené, někde dokonce chtějí potvrzení z čistírny. Poptat se můžete v Armádě spásy, Diakonii, Senior bazaru a Domově Sue Ryder. V případu Domova Sue Ryder počítejte s tím, že vaše oblečení budou dále prodávat a z utržených peněz pak financovat svoje potřeby.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Oblečení vyměňujte s kamarádkamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Možnost třetí - šoupněte je do speciálních kontejnerů!

Další skvělou možností, jak se nepotřebných svršků zbavit, jsou kontejnery na šaty projektu Potex. Ty jsou rozmístěné bohužel pouze po Praze a okolí. Kde který kontejner stojí, se dozvíte na stránkách tohoto projektu. Vhazovat do nich můžete nejenom šatstvo, ale i boty, kabelky... Vše bude sloužit k charitativním účelům, a tak vaše oblečení někomu potřebnému udělá radost.

Možnost čtvrtá - že by opravdu popelnice?

Poslední možnost je na první pohled trošku drastická, ale rozhodně nemusí končit špatně. Tašku s oblečením odložíme někam k popelnicím a naaranžujeme ji tak, aby na vrchu trůnil nejhezčí kousek. Věřte mi, že je opravdu hodně velká pravděpodobnost, že si jí někdo všimne a během chvíle odnese! A okamžik, kdy potkáte sousedku, jak se naparuje ve vašem bývalém tričku, je jistě k nezaplacení!

Reklama

Související témata:

Načítám