Hlavní obsah

Šťavnaté kuře v balíčku: Žádné nádobí a do hodiny na stole!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tento způsob přípravy oběda si určitě oblíbíte. Do balíčku poskládáte maso, oblíbenou zeleninu, porci voňavých bylinek, pak už stačí jen pěkně zabalit a šup s tím do trouby.

Článek

Pro přípravu tohoto jednoduchého letního pokrmu nemusíte zůstat jen u kuřete. Stejným způsobem snadno připravíte i chutnou rybu nebo plátek vepřového masa. Kombinujte bylinky a zeleninu a najděte svoji nejoblíbenější variantu!

Kuřecí maso v papilotě

Na 4 porce budete potřebovat: 4 stehenní kuřecí řízky, 4 plátky pancetty, 1 malou cuketu, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 12 cherry rajčátek, lístky rozmarýnu, lístky tymiánu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 g sýra feta, olivový olej na pokapání, plátky opečené bagety

Postup: Plátky masa jemně naklepejte, osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte na kolečka, papriky na proužky a česnek na plátky, rajčátka nechte vcelku. Připravte si 4 čtverce pečicího papíru o velkosti asi 25 krát 25 cm. Na každý dejte plátek pancetty, porci masa a pak namíchanou zeleninu spolu s bylinkami. Vše ještě mírně osolte, opepřete, pokapejte olejem a důkladně zabalte (můžete i svázat), aby při pečení neodtekla šťáva. Balíčky poskládejte na plech a pečte 40 minut až hodinku v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení rozbalte, posypte rozdrobeným sýrem a podávejte s opečenou bagetou.

Tip: Místo fety můžete podávat k hotovému jídlu například pikantní dip připravený ze zakysané smetany a směsi bylinek.

Je tolik způsobů, jak připravit kuřecí maso! Vyzkoušet můžete naše rychlé lahodné kari nebo kuřecí steak se zeleninovými hranolky.

Patří stehenní řízek mezi vaše oblíbené kousky masa? Co z něho připravujete nejraději?

Reklama

Načítám