Hlavní obsah

Štíhlá lýtka díky plastice. Jde to?

Foto: Thinkstock

Mnoho žen má i přes štíhlou postavu silnější lýtkaFoto: Thinkstock

Reklama

Se svou postavou jste celkem spokojená, jen ta lýtka vám to kazí! Stovky žen si lámou hlavu stejně jako vy, co s tím. Cvičení nepomáhá, dieta zabírá na jiné partie a ani speciální zábaly nejsou definitivní. Jde s velkými lýtky něco udělat? Plastičtí chirurgové jistý recept mají. Liposukci a operaci lýtkového svalu. Zjistěte, která z těchto dvou metod pomůže vám!

Článek

Jitka M. má problém. Je štíhlá, ale ke své postavě má nepoměrně výrazně silná lýtka, což pochopitelně nevypadá dobře. „Při konfekční velikosti 36 nemohu téměř sehnat kozačky, které by mi byly přes lýtka,“ stěžuje si Jitka. Zkusila už všechno. Mohla by jí pomoci plastická chirurgie?

Většina žen s podobným problémem dobře ví, že cílené cvičení nemá výrazné účinky, a obrací se na kliniky plastické chirurgie s žádostí o liposukci. Proč ale u doktorů uspěje jen hrstka z nich?

Liposukce je jen pro některé

„Lýtka jsou na liposukci problematická partie. Velký objem a tvar lýtek je většinou podmíněn lýtkovými svaly, ne přebytečným tukem v postižených partiích. U silnějšího podkoží je možná určitá menší korekce touto metodou," vysvětluje doktor Libor Kment, zástupce vedoucího lékaře Kliniky plastické chirurgie Esthé. Plastičtí chirurgové proto nadšení z tohoto řešení nesdílí. Liposukce není pro každého a neslibuje ani zázraky. Hrozí také riziko nerovností a poškození nervově cévních struktur. Většina těchto žen tedy odchází po první konzultaci se záporným verdiktem. „Případy je třeba posuzovat individuálně podle stavu pacientky,“ dodává Libor Kment.

Samotný zákrok v případě schválení probíhá tak, že se odsaje tuk v podélné ose nohy a nikdy ne po celém jejím obvodě, aby nedošlo k porušení odtoku krve nebo lymfy. Zaplatíte za něj okolo 15 000 korun.

Foto: Esthé

Před a po zákrokuFoto: Esthé

Operativní úprava lýtek je schůdnější

Jestliže vám doktor liposukci nedoporučí, je možné zkusit operativní zákrok, což je jistější varianta. Jak již bylo řečeno, velikost lýtek většinou nezpůsobuje přebytečný tuk, ale je to záležitost svalová. Plastická operace je tak mnohem radikálnějším a účinnějším řešením. Odstraní se při ní nejen přebytečná tkáň, ale i uvolněná kůže a jizvy bývají skryty pokud možno do přirozených záhybů kůže. Hodí se i v případech, kdy pokožka ztratila svou elasticitu natolik, že by liposukce nepřinesla slibovaný efekt. Jedním z kritérií při určení vhodnosti zákroku je i zdravotní a psychický stav. Operace ovšem patří mezi finančně náročnější než liposukce. Proto o ní ženy zprvu neuvažují. Cena se pohybuje v průměru kolem 35 000 korun.

Je výsledek trvalý?

Častou otázkou žen je: Jak dlouho výsledek vydrží, neboť jen málo plastických operací slibuje doživotní účinky. Po tomto zákroku lýtka zůstanou štíhlá po dlouhou dobu, ale čas je prevít. Proces stárnutí zkrátka nezastaví. Za čas se tuk může začít ukládat v jiných partiích stejně jako u liposukce, nicméně operace vám dodá chybějící sebevědomí. A to není málo!

Než se ale do jakéhokoli zákroku vrhnete, je třeba se sama sebe zeptat, zda váš život bude s menšími lýtky opravdu lepší a hodnotnější. Pokud ano, stojí to za to.

Zdroj: www.plasticka-chirurgie.info

Reklama

Související témata:

Načítám