Hlavní obsah

Herečky, které dobudou brzo svět: Tuhle pětici milujeme

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také sledujete nejnovější filmy a seriály? Dali jsme dohromady seznam nadějných hereček, které zatím nejsou tolik známé, ale jejich talent za pozornost rozhodně stojí.

Článek

Saoirse Ronan (25) s irskými kořeny nebo éterická Anna Fialová (24). Které herečky jsou pro nás tou novou, svěží generací a jednou budou možná stejně slavné jako Angelina Jolie (44) nebo Nicole Kidman (52)? Můžete je znát třeba ze seriálů Stranger Things (2016–2019), První republika (2014–2018) nebo z hollywoodských trháků, jako jsou Avengers (2012–2019). Tahle pětice hereček stojí za pozornost.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan (25) – americká herečka původem z Irska, u které nikdo neví, jak se správně vyslovuje její křestní jméno znamenající v irštině „svoboda“,  zaznamenala velký úspěch ve filmu Pokání (2007), kde byla nominovaná na Oscara za vedlejší roli. Jejím nejnovějším filmem je Marie, královna skotská (2018).

Svoji první pusu v životě zažila na place při natáčení filmu Nestanu se tvojí ženou (2007). Nosí prstýnek po babičce jako amulet, každý večer si píše deník a jejím největším zlozvykem je kousání nehtů. Ucházela se o roli Lenky Láskorádové v Harry Potterovi, ale byla na ni tehdy příliš mladá.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Saoirse Ronan ve filmu Marie, královna skotská (2018) a na jeho premiéře v lednu 2019Foto: Profimedia.cz

Margot Robbie

Margot Robbie (29) pochází z Austrálie a ve filmech se umí měnit jako chameleon. Průlomová pro ni byla role manželky Leonarda DiCapria (44) ve film Vlk z Wall Street (2014). Nyní vedle něj září podruhé ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) od Quentina Tarantina (56).

Je sympatická tím, že odmítla zhubnout kvůli roli Jane v Legendě o Tarzanovi (2016). Jejím argumentem bylo, že ženy v 19. století nemusely vypadat jako modelky Victoria’s Secret.

Má tetovací pistoli a ráda svým známým a kolegům na požádání něco vytetuje. Dle jejích slov to ale není nic uměleckého, dělá to pro zábavu.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Margot Robbie ve filmu Legenda o Tarzanovi (2016) a letos na premiéře filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019)Foto: Profimedia.cz

Millie Bobby Brown 

Pokud jste fandové amerického seriálu Stranger Things, zákonitě musíte být i fanouškem Millie Bobby Brown (15). Poprvé zazářila jako Eleven ve zmiňovaném seriálu, za což si zasloužila nominaci na televizní ceny Emmy. Její filmový debut můžete vidět v novém filmu Godzilla II Král monster (2019).

Minulý rok ji UNICEF jmenoval velvyslankyní dobré vůle, což z ní dělá nejmladší velvyslankyni vůbec. Bude prý pomáhat zvyšovat povědomí o dětských právech.

Je hodně aktivní na instagramu a prozradila tam, že po přečtení několika konspiračních teorií, že země je ve skutečnosti placatá, se k této skupině přidává. No, je jí patnáct...

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Millie Bobby Brown v seriálu Stranger Things a v časopisu Harper’s Bazaar letos v červnuFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Olsen

Nejvýraznější rolí Elizabeth Olsen (30), mladší sestry slavných dvojčat Olsenových, je super hrdinka z komiksového vesmíru Marvel a série filmů Avengers. Nicméně její první úspěšnou rolí byla Martha Marcy May Marlene (2011) ve stejnojmenném psychologickém dramatu.

Zbožňuje vaření, což také nejčastěji vidíte na jejím instagramovém účtu, ale jinak si soukromí velmi střeží. Slávu si totiž vyzkoušela v útlém věku, když byly slavné její sestry. Je ale známo, že se nedávno po dvouletém vztahu zasnoubila s muzikantem Robbie Arnettem (27).

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Elizabeth Olsen jako Scarlet Witch ve filmech Avengers a vpravo na letošním fashion weeku v MiláněFoto: Profimedia.cz

Anna Fialová

Annu Fialovou (24) jste mohli poprvé zaznamenat v seriálu Vinaři (2014). Pak si zahrála v seriálu První republika (2018) a soutěžila v první řadě soutěže Tvoje tvář má známý hlas (2016). Tam předvedla, že je také úžasnou zpěvačkou. Proto ji můžete vidět i v muzikálu Legenda jménem Holmes (Hudební divadlo Karlín), kde zpívá vedle Vojty Dyka (34).

V poslední době se drží stranou společenského dění, není na žádné sociální síti a soukromí si také dost střeží. Má originální módní styl a barvy i délku vlasů mění podle nálady. Co nejvíc miluje na Česku? V rozhovoru pro Forbes uvedla, že jsou to MHD a příroda.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Na fotce je Anna Fialová v roli Ireny Valentové v druhé sérii První republiky (2017) a vedle na premiéře muzikálu Legenda jménem Holmes v říjnu 2018Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám