Hlavní obsah

Střechou teklo, sklep byl plný krys. Dnes je z chátrající stavby nádherný domov!

Foto: Profimedia

Dům z 18. století chátral. Teď vypadá skvostně!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožedělná výrobna ve východní části Londýna chátrala. Střechou teklo, sklep byl plný mrtvých krys. Přesto architekt Rupert Wheeler tento 5patrový dům koupil. A proměnil ho v úžasné stylové bydlení.

Článek

Architekt Rupert Wheeler s manželkou koupili chátrající pětipatrovou budovu v roce 1997. Nebyl to vlastně ani bytový dům, šlo o upadající torzo někdejší kožedělné výrobny, která už dávno zkrachovala. Střechou dovnitř teklo, voda postupně zničila celý štít domu a sklep? Jedno velké pohřebiště krys. A k tomu ještě kolem dokola metry ostnatých drátů. Tohle že mělo být být rodinné sídlo? Ale ano. Vize se totiž během let proměnila ve skutečnost!

Přivedli do domu vodovod, plyn a postupně začali s rozsáhlou rekonstrukcí. Dnes je stavba opravdovým domovem pro Ruperta s manželkou, jejich dceru a dva psy. Stavba díky jejich zásahu nepřišla o svou duši, spíše naopak – získala ji. Ve jménu hesla „Kde je život, tam je i naděje“ zaplnili jednotlivé místnosti nábytkem ze starožitností. Nahlédněte do nich!

Foto: Profimedia

Pohled do zahrádky obestavěné cihlamiFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Dříve prostor pod hroutící se střechou, dnes krásná ložnice majitelůFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Pán domu Rupert s domácími mazlíčkyFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Při navrhování kuchyně Rupert vycházel ze svých předchozích návrhů, které tvořil pro rybí restauraceFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Takhle vypadá pohoda!Foto: Profimedia

Jak se vám takové bydlení líbí? Dokážete si představit, že v podobném domě s rodinou žijete?

Reklama

Načítám