Hlavní obsah
Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Hledáte nový recept na lososa? Tady je. Bílé víno a citron mu dodají tu pravou chuť!

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 2 kg lososa
    4
  • 1 500 ml vody
  • 500 ml vína
    12
  • 250 ml bílého vinného octa
    12
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 kuliček pepře
  • 30 g másla
    7
  • 60 g cibule
  • 5 dkg čerstvé zeleniny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lososa nakrájíme na 5 cm široké kusy, pak jej oškrábneme a sedlou krev dobře vypereme, načež jej pokapeme citronovou šťávou.

02.

Do kastrolu nebo do vaničky na rybu dáme vodu, bílé víno, ocet, máslo, sůl a vše povaříme. Pak tam přidáme celý pepř, nakrájenou cibuli, zeleninu, lososa a vaříme jej zvolna na mírném plameni 8 až 10 minut; v odvaru jej necháme ve studenu do druhého dne.

03.

Pak jej vyndáme, necháme okapat, stáhneme kůži, kostičky opatrně vyndáme a napříč nakrájíme tenké plátky. Urovnáme je na talíř společně se zeleninou a podáváme s citronem.

Související témata:

Načítám