Hlavní obsah

Styl 60. let? Tahle žena ho miluje tak, že v něm stále žije

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I kdybyste jí dali nejmodernější hifi věž na světě, radost jí tím neuděláte. Gina Guarnieri je totiž posedlá šedesátými lety a žije tak, jako by stále byly. Za dobové oblečení, nábytek, spotřebiče, nádobí, skútry a auto utratila v přepočtu už skoro 1,2 milionu korun a rozhodně s tím nehodlá skončit.

Článek

Sama sebe Gina Guarnieri (57) nazývá strakou z poloviny minulého století, ale zároveň tvrdí, že její zalíbení v šedesátkách není koníček, ale poslání a životní styl. Tahle doba se jí vždy líbila, ovšem opravdové nadšení odstartovala v roce 1981 koupě dobového skútru.

Foto: Profimedia.cz

Gina je hrdou majitelkou čtyř dobových skútrů a jednoho parádního autaFoto: Profimedia.cz

Dům jako muzeum?

Gina žije se svým dlouholetým partnerem v západním Sussexu v Británii v malém bungalovu, který je kompletně zařízený ve stylu 60. let. Dobové je tam v podstatě vše – od nábytku a domácích spotřebičů přes nádobí až po Ginino oblečení a obuv.

Je také hrdou majitelkou čtyř dobových skútrů – tři jsou značky Vespa a jeden značky Lambretta. A v garáži stojí její chlouba: červený Triumph Herald Convertible z roku 1966, auto typické pro tehdejší dobu. „Je pravda, že když k nám někdo přijde, tvrdí, že je to jako v muzeu. Ale já ty věci nevystavuju, já je používám. Většina věcí, které mám doma, má svůj životní příběh, ve kterém pokračuju,“ vysvětluje Gina.

Foto: Profimedia.cz

Nejrůznější drobné předměty z 60. let shání žena na bleších trzíchFoto: Profimedia.cz

Je to láska

Gina totiž šedesátky nejen miluje, ale obecně je pokládá za nejstylovější období v historii, a to ve všech směrech – v oblečení, nábytku i v autech a jiných dopravních prostředcích. „Také proto hodně prvků ze 60. let najdete i v moderních věcech,“ vysvětluje.

Nejlépe strávený den je pro ni ten, kdy v dobových šatech a botách vyrazí na nejrůznější bleší trhy a pátrá tam po dalších kouscích typických pro její oblíbenou éru. I drobný šperk nebo kousek oblečení, který takto koupí, jí dělá gigantickou radost. A vůbec jí nevadí, že za podobné věci utratila už zhruba 1,2 milionu korun.

A jaký je její nejoblíbenější předmět? „Pravděpodobně klasický gramofon Dansette z roku 1965. Koupila jsem ho asi před deseti lety od dámy, která ho dostala k jednadvacátým narozeninám. Hrál tehdy na její oslavě, měla na něj silné vzpomínky, a když mi ho dávala, skoro plakala. Slíbila jsem jí, že i mně bude sloužit, že ho budu používat, že bude stále žít. A to také dělám,“ říká Gina Guarnieri.

Foto: Profimedia.cz

Šedesátkovou módu Gina miluje a běžně ji nosíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám