Hlavní obsah

Stylově do práce 5x jinak: Oblékli jsme asistentku Lenku!

Foto: Jakub Jurdič

Do pěti pracovních variant jsme oblékli asistentku realitního makléře LenkuFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětačtyřicetileté Lence chybí to, co spoustě dalších žen: odvaha! Přestože si se svou postavou může dovolit leccos, do práce vyráží převážně v černých kalhotách. Převléknout, a znovu!

Článek

Lenka pracuje jako asistentka realitního makléře, žádný tvrdý dress kód ji proto nesvazuje. Přesto si s oblečením do práce neví rady. „Přiznám se, že jsem se o módu nikdy moc nezajímala, takže mám v tomto ohledu jisté mezery. Byla jsem zvyklá nosit spíše sportovní oblečení a džíny, takže oblečení do práce, které musí být elegantnější, je pro mě trochu boj. Navíc se mi nedávno podařilo shodit pár kilo, tak se mi bude hodit každý tip na krásné kousky,“ prozradila nám Lenka. Co si pro ni připravila stylistka Veronika?

Foto: Jakub Jurdič

Černé kalhoty jsou klasikou, Lenka si nicméně vzhledem ke své krásně štíhlé postavě může s módou více vyhrátFoto: Jakub Jurdič

Orientální pondělí

Ve dnech, kdy bude Lenka pobíhat po městě, je určitě dobré zkombinovat pohodlí se stylem. Takovým kouskem jsou třeba módní kalhoty pyžamového střihu, které jsou ovšem v saténovém provedení. Ty naše navíc reflektují orientální trend, který je v této sezoně tak aktuální. Velká kabelka je nezbytná a určitě nemusí být jen v černém provedení. Ve volnějších dnech může Lenka obléknout i ležérnější svetřík, hodit se budou i lakované sandálky na nízkém podpatku.

Co na to Lenka: „Jsem nadšená! Kalhot jsem se nejprve bála, ale vypadají skvěle. Svetr je úžasný! Jediné, s čím se nemohu moc sžít, jsou náušnice. Na mě jsou moc výrazné."

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: svetr (Zara, 899 Kč), kalhoty (Zara, 699 Kč), boty (Högl, 1999 Kč), kožená kabelka (Zara, 3999 Kč), náušnice (Parfois, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Černobílé úterý

Na pracovní schůzky je ideální nadčasová elegance. Nikdy vás nezklame pouzdrová sukně s lehkou halenkou, doplněnou o náhrdelník.

Co na to Lenka: „Nemám jedinou výhradu! Moc se mi to líbí a nevadí mi ani podpatky. Na chození v nich jsem zvyklá. To se povedlo!"

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: halenka (Mango, 799 Kč), sukně (F&F, 149 Kč), boty (Moda in Pelle, 1999 Kč), kabelka (Mango, 299 Kč), náhrdelník (Zara, 699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Květinová středa

Máte-li stejně štíhlé nohy jako Lenka a zároveň se nemusíte nechat limitovat nařízenou délkou, vklouzněte klidně i do krátké sukně. Dejte si jen pozor na to, s čím ji kombinujete. Při výběru topu se držte při zemi, výstřih už rozhodně neukazujte. Jednoduchá halenka bude správnou volbou.

Co na to Lenka: „Když se vidím, není mi úplně jasné, proč se těch sukní tak bojím :-). Vypadá to skvěle. Jsem maximálně spokojená!"

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Pepe Jeans, 999 Kč), náramek (Massimo Dutti, 590 Kč), kabelka (stylistky vlastní), halenka (Van Graaf, 899 Kč), boty (Moda in Pelle, 1999 Kč), basic tílko (H&M, 129 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Odvážný čtvrtek

Odvážnější volbou, kterou si ale s trochou citu můžete dovolit i do práce, je kožená sukně. Stylistka Veronika ji odlehčila trikem s potiskem, obojí doplnila sakem a perlovým náhrdelníkem. Dobře vypadá i kontrast materiálů – kožená sukně a lehounká šifonová halenka.

Co na to Lenka: „Koženou sukni jsem na sobě nikdy neměla, ale určitě zvážím její koupi. Moc se mi to líbí. Na klasická saka nedám dopustit."

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kožená sukně (Zara, 999 Kč), sako (Zara, 999 Kč), triko (Van Graaf, 999 Kč), boty (Dune, 999 Kč), perly (Merry Go Rando, 399 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Páteční šachový souboj

A závěrem trocha trendů na pátek. Lenku jsme oblékli do šatů s módním šachovnicovým vzorem. Celek stylistka rozbila oranžovými lodičkami a náušnicemi, psaníčko volila čistě bílé.

Co na to Lenka: „Ty šaty jsou luxusní, připadám si v nich jako holčička :-). Moc se vám to povedlo, nádhera!"

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Zara, 599 Kč), boty (Asos, 1240 Kč), náušnice (Parfois, 190 Kč), psaníčko (Parfois, 649 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Postáváte každé ráno před skříní a nevíte, co si obléknout do práce? Přihlaste se na e-mail jana@prozeny.cz a nechte si i vy poradit od profesionální stylistky! Nezapomeňte připojit aktuální fotky a telefonní číslo. Budeme se těšit!

Reklama

Související témata:
Makléři

Načítám