Hlavní obsah

Sukně v zimě: Jak si poradit s těmi delšími?

Foto: Jakub Jurdič

Už žádné diskriminování sukní! :-) I v zimě v nich budete vypadat skvěleFoto: Jakub Jurdič

Reklama

V zimě se sukním vyhýbají čtyři ženy z pěti. Důvodem přitom nebývají ani tak obavy z chladného počasí, jako z celkového stylingu. Dáte si s námi módní lekci? Tentokrát na téma delších sukní.

Článek

Zatímco v létě obléknete tílko, nazujete sandálky a je hotovo, v zimě musíte vzít v potaz hřejivé svršky, bundy, kabátky i vhodné boty. Nejproblematičtější jsou právě delší sukně, které si na rozdíl od těch krátkých nemusí rozumět s dlouhými kabáty nebo kozačkami. A právě na ty se zaměřila stylistka Iva, která oblékala modelku Veroniku.

Do pasu

Začněme pastelově růžovou kolovou sukní. Máte-li útlý pas, zastrčte halenku do sukně. Obligátní svetr můžete vyměnit za sako, přes které přehodíte ještě kabát. Určitě dejte přednost užšímu střihu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (H&M, 999 Kč), halenka (Mohito, 699 Kč), sako (Mohito, 1099 Kč), kabát (Marks & Spencer, 2199 Kč), punčocháče (Calzedonia, 349 Kč), boty (H&M, 1799 Kč), čepice (Lindex, 399 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

S plisováním

Vyrazit můžete i v lehčí plisované sukni, zaměřit se ale musíte na volbu opravdu teplých a pevných punčocháčů (vyzkoušené máme Body Sensor, Marks & Spencer). K délce sukně, podobné té naší, vypadají nejlépe kratší bundy do pasu. Inspirovat se můžete i kombinací černé a koňakové barvy.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Reserved, 699 Kč), top (Mohito, 599 Kč), kožená bunda (H&M, 5999 Kč), šála (Mohito, 399 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 299 Kč), kožené boty (Humanic, 1799 Kč), kabelka (Mohito, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Dlouhá varianta

Dáváte přednost sukním, sahajícím až ke kotníkům? I v tomto případě se držte svršků v kratších délkách. Kromě podpatků a kabátku můžete zkusit i ležérnější variantu stylistky Ivy, s bundou a kotníčkovými botami bez podpatku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (H&M, 1299 Kč), bunda (Lindex, 999 Kč), sukně (Lindex, 599 Kč), punčocháče (Calzedonia, 349 Kč), kožené boty (H&M, 2999 Kč), rukavice (Mohito, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Úzký střih

K úzkým sukním si můžete bez obav obléct i kabát volnějšího střihu, stylistka Iva ho nicméně doporučuje přepásat. Právě tak nezazdíte celkovou siluetu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: rolák (Reserved, 299 Kč), krátký svetr (Marks & Spencer, 899 Kč), sukně (Marks & Spencer, 899 Kč), kabát (Marks & Spencer, 4999 Kč), pásek (Ann Christine, 129 Kč), kabelka (H&M, 1299 Kč), náhrdelník (Lindex, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Večírková verze

Sukně s květy je ideálním parťákem do společnosti. Skamarádit ji můžete s halenkou a krátkou bundou, kterou doladíte kožešinovým límcem. Obuv volte podle charakteru akce, kotníčkovými botami v barvě punčoch nic nezkazíte, chcete-li si ale dát opravdu záležet, vklouzněte do lodiček. A zařiďte si odvoz :-)

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1899 Kč), košile (Marks & Spencer, 2699 Kč), peněženka (Lindex, 299 Kč), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč), bunda (Mohito, 1099 Kč), límec (Lindex, 599 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám