Hlavní obsah

Sukně v zimě: Jak v nich přežít?

Foto: squidoo.com

I v zimě si můžete vyrazit v krátké sukýnceFoto: squidoo.com

Reklama

Odpíráte si v zimě sukýnky s obavou, že byste se během ranní cesty do práce proměnila v rampouch? Zbytečně! Se správným „zateplením“ můžete v krátké délce klidně vyrazit! Tak co, necháte se přesvědčit a odložíte (alespoň na chvíli) kalhoty?

Článek

V zimě vám bude příjemně v sukýnkách z pevnějších a teplejších materiálů, jako je tvíd, vlna nebo pletenina. Stejná pravidla platí samozřejmě i pro šaty nebo svetry v délce nad kolena. Jak nosit hřejivou pleteninu se dočtete v článku Pletená móda: Frčí maxisvetry!.

Na foto: boty endless.com, svetr Topshop, sukně  Warehouse, kabelka H, punčochy Zara

Délky se prodlužují

A jaké střihy a délky jsou v kurzu? Spíše než mini délkám se dává přednost sukním nad kolena, které jsou nejčastěji úzké pouzdrové. K dostání jsou i tříčtvrteční délky do půli lýtek a stejně jako v létě se nosí maxi sukně až na zem. „Stále se drží i hit minulých sezon, balonové sukně. Také ty seženete v zimním provedení,“ říká stylistka Dana Beranová ze serveru stylistkaberanova.cz. Hodně se nosí i sukně do pasu, nemáte-li s touto partií potíže, zkuste je.

Na foto: vesta Dorothy Perkins, tričko Orsay, sukně Oasis, šála Burberry, podkolenky a boty Ruche

Mějte nohy v teple

Nejdůležitější je potom výběr legín nebo punčoch. S obyčejnými silonovými si v zimě opravdu nevystačíte. Ideální jsou legíny nebo silné punčochy (takové, které jste nosily ve školce), pod které si vezměte ještě ty slabší. „Kromě jednobarevných punčoch můžete vyzkoušet i ty pestrobarevné,“ říká stylistka Beranová. Ty noste hlavně k barevně nevýraznému modelu. Mladší ročníky pak mohou vyzkoušet kombinaci punčoch a nadkolenek nebo návleků. Berete-li si kotníčkové boty, můžetepřidat výstavní ponožky nebo podkolenky, které necháte vykukovat z bot.

Více než kotníčkové boty vás potom zahřejí kozačky nad kolena, které se letos objevují snad všude, nebo městské „sněhule“, které vás krásně zahřejí a vypadají stylově. Dávno totiž neplatí, že k sukni patří jen podpatky (tedy pokud nevyrážíte do společnosti). Elegantně vypadají i hladké jezdecké boty.

Na foto zleva: Lindex, C, Ann Christine

S čím je nosit?

Stejně tak si k sukni nemusíte brát ani elegantní top. K těm z pevnějších materiálů (džínovina, manšestr) se dobře hodí i obyčejná trička, přes které si vezmete silný, pletený svetr. A klidně ten s norským vzorem. K sukním v kratších délkách se zase nebojte obléknout delší kabát, který sukni úplně zakryje.

Oříškem ale bývají pro mnoho žen maxi sukně. Máte-li jednu takovou doma a nevíte co s ní, zkombinujte ji s kratšími vršky. V zimě volte delší užší top (klidně ho zakasejte dovnitř) a přihoďte svetřík v délce do pasu. Vybrat můžete i tričko s delším rukávem a přes něj vestu. K látkovým sukním se pak skvěle hodí džínové vesty. I bunda či kabátek by měly být v délce do pasu, vyzkoušejte bundu s beránkem nebo „péřovku“ v elegantnějším provedení.

A co vy, dámy? Vyrážíte v zimě v sukýnkách nebo si je schováváte na lepší (teplejší) časy?

Reklama

Související témata:

Načítám