Hlavní obsah
3,5
(11)
 

S jídlem se prý nehraje. Kdo tohle vymyslel?! Nemluvím teď o salámistech (odborné označení pro panáčky ze salámů a dalších uzenin), ale když jídlo nejen dobře chutná, ale i vtipně vypadá, má přece hned dvojí úspěch. A přesně tak to funguje u sušenkových „květináčů“.

20 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
  • 100 g másla
  • 115 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlové tresti
  • 1 ks vejce
  • 235 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Na hlínu
  • 4 lžíce lískooříškové pomazánky
  • 6 ks kakaových sušenek s mléčnou náplní
Článek

Postup

01.

Z oblíbeného sušenkového těsta (udělala jsem poloviční množství těsta z ověřeného receptu na vánoční máslové sušenky) vytvarujte do formy na minimuffiny košíčky a pečte je asi 12 minut dozlatova.

02.

Lískooříškový krém rozehřejte a pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou košíčky naplňte. Nejlepší, a bez palmového oleje, je samozřejmě krém vlastnoručně připravený, mrkněte proto na recept na domácí nutellu a pro milovníky arašídů i nugetu.

03.

Sušenky rozmixujte na jemnou drť a krém jí posypte.

04.

Teď už nezbývá než zdobit. Na párátka navažte zelenou stuhu místo lístků a navrch zapíchněte plastovou, papírovou nebo oplatkovou kytičku. Extra trpělivé povahy se mohou pustit do výroby jedlých květů třeba z vlastnoručně vyrobeného marcipánu.

Tip: Aby košíčky opravdu dobře držely tvar, před pečením je na 15 minut zamrazte. A místo čokoládové pomazánky květináčky klidně naplňte tužším džemem nebo hořkou čokoládou rozpuštěnou s trochou smetany.

Tak co, pustíte se do hraní s jídlem?

Reklama

Související témata:

Načítám