Hlavní obsah

Čeká vás role nevěsty a šaty ještě nemáte? Vyberte si je v běžných obchodech. Do pěti tisíc korun

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Půjčovné svatebních šatů se častokrát udává v pětimístných částkách a jde o proces, který se zahajuje ideálně půl roku dopředu. Stylovou nevěstou ale můžete být i v šatech, které si za pár tisíc koupíte v obchodě. Pokud vás neláká představa honosné róby, řešíte svatbu na poslední chvíli nebo se jen snažíte zredukovat rozpočet, jste tu správně.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pokud vás čeká v nadcházejících týdnech svatba, ale o tom, co budete mít na sobě, stále ještě nemáte jasno, projděte si naše módní tipy. Šaty, ve kterých se budete vdávat, rozhodně nemusí být onálepkované jako svatební a mohou stát méně, než byste čekaly. Kousky, které najdete níže, se pohybují kolem tří, čtyř tisíc korun.

Jednoduché a levné svatební šaty

Pakliže jste si podobně jako Carrie Bradshaw vysnily honosné šaty od zvučných návrhářských jmen, nejspíš už je máte od zimy zarezervované nebo téměř ušité. Zdaleka ne všechny nevěsty ale touží po róbě, za jejíž zapůjčení zaplatí částku častokrát přesahující deset a v případě luxusnějších šatů i dvacet tisíc korun. Pokud se spokojíte s jednodušším designem, můžete si šaty za výrazně výhodnější částku koupit.

Krátké a midi

Ať už chystáte méně formální svatbu nebo si plánujete říct ano jen před svědky, nezapomeňte, že pravidla určujete jen vy samy. Pořiďte si šaty, ve kterých se budete cítit dobře, a nebojte se sáhnout po midi, ale klidně i kratší délce. Do našeho výběru jsme zařadili šaty v klasické bílé variantě, žádné další odstíny ale nejsou zakázané (spousta slavných nevěst se vdávala i v černé).

Svatební overal nebo sukně

A pokud nejste šatové, klidně se porozhlédněte po dlouhém overalu, který je skvělou kalhotovou variantou (kostým už podle našeho názoru příliš ladí s tím, co má na sobě ženich). Skvělým kouskem je i taková objemnější sukně, ve které se například vdávala módní ikona Olivia Palermo. Ta ji tehdy dokonce doplnila jemným kašmírovým topem.

Kde seženete svatební modely do 5000 Kč? Prohlédněte si naši fotogalerii:

Načítám