Hlavní obsah

Černé svatební šaty. V netradiční barvě se vdávala Sarah Jessica Parker, Avril Lavigne i Tina Turner

Foto: Profimedia.cz

Hvězda reality show Makléři z Hollywoodu Christine Quinn s manželem.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ačkoli se v naší kultuře spojuje černá barva spíše se smutkem, některé ženy ji milují natolik, že se do ní obléknou i ve svůj velký den. Které hvězdy řekly ne tradici a kráčely k oltáři v tmavých šatech?

Článek

Stále více nevěst si uvědomuje, že nadýchané bílé šaty nejsou tou jedinou možnou variantou. Herečka Jessica Biel se vdávala v růžové, tanečnice Dita Von Teese ve fialové, plavčice Pamela Anderson oblékla jen bikiny a modelka Emily Ratajkowski skočila do Zary pro kalhotový kostým. Celebrity, které si své svatební šaty vybraly v černé, zašly ještě o krok dál. Kdo z nich své volby později litoval a komu sázka na netradiční barvu přinesla manželské štěstí?

Sarah Jessica Parker

Je to paradox. V čem se vdávala seriálová Carrie Bradshaw, ví každý druhý: byla to róba od Vivienne Westwood. Ale co si herečka oblékla na svou svatbu s Matthewem Broderickem, za kterého je vdaná už šestadvacet let, tuší málokdo. Herci se vzali v roce 1997, chvíli předtím, než se začal natáčet kultovní Sex ve městě. Na obřad sezvali zhruba stovku lidí, kterým původně řekli, že jdou na party. Překvapením nebyla jen samotná svatba, ale i šaty, které si nevěsta vybrala.

Sarah Jessica Parker údajně nechtěla budit pozornost v honosné róbě, a tak si vybrala černý model s nařasenou sukní, který si vyhlédla v oblíbeném butiku. Šaty značky Morgane Le Fay byly první, po kterých sáhla, a dalšími možnostmi se vůbec nezaobírala. A ačkoli by si svého manžela vzala kdykoli znovu, do černých šatů by prý herečka dnes už nešla. V několika rozhovorech přiznala, že této volby lituje, a kdyby mohla vrátit čas, vybrala by si něco tradičnějšího.

Avril Lavigne

Ačkoli zpěvačka měla jasno v tom, že se chce vdávat v černé, nestála o obrovské šaty, ve kterých by se mohla stěží pohnout. Pro svůj den si nakonec vybrala model vyhlášené svatební návrhářky Monique Lhuillier a vzala si v něm Chada Kroegera, frontmana kapely Nickelback. Pár si řekl ano v roce 2013 na zámku v jižní Francii mezi červenými růžemi a černými svíčkami.

Pro Avril Lavigne to bylo druhé manželství. Předtím byla tři roky vdaná za Derycka Whibleyho z kapely Sum 41, kterého si brala v tradičních bílých šatech. Ani jedna barva jí ale štěstí nepřinesla. Zpěvačka je dvakrát rozvedená, a třebaže jí loni hudebník Mod Sun dal v Paříži velký prsten, ona nedávno oznámila zrušení zasnoubení. Takže třetí svatba zatím není v plánu.

Shenae Grimes-Beech

Kanadská herečka, kterou proslavil reboot 90210: Nová generace, řekla v roce 2013 ano zpěváku Joshi Beechovi v černých šatech návrhářky Very Wang. A žádná skrytá symbolika v tom nebyla: nevěsta se zkrátka zamilovala do netradičního modelu, který populární svatební návrhářka tehdy představila. A ať už si o její módní volbě myslíte cokoli, důležité je, že si vybrala správného muže. Manželům to klape, mají dvě děti a užívají si rodinného života. Herečka sdílela na Valentýna vzpomínku na svatební den a připsala, že život s jejím mužem je zatraceně báječný!

Christine Quinn

Po černé sáhla i Christine Quinn, hvězda reality show Makléři z Hollywoodu, která si na luxusní svatbu s tematikou zimní říše (nechyběl ani falešný sníh) nemohla obléknout nic menšího než róbu od couture návrhářky Galie Lahav. Svatební koordinátorka prozradila, že jen na oblečení nevěsta vynaložila v přepočtu více než milion korun s tím, že v ceně jsou započítány ještě druhé (také černé) šaty určené na svatební veselí po obřadu (na úvodní fotce).

Foto: Profimedia.cz

Makléřka z Hollywoodu si vzala podnikatele Christiana Richarda v roce 2020.Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nevěsta si vybrala dramatické šaty od návrhářky Galie Lahav.Foto: Profimedia.cz

Chloë Sevigny

Herečka Chloë Sevigny se opravdu nepárala se svým svatebním oblečením. Když si na úřadě v New Yorku brala ředitele galerie Sinišu Mačkoviće, byla v sedmém měsíci těhotenství. Skromné svatbě nahrávala i pandemie covidu-19 a uzávěry, které začaly přicházet jen pár dní po obřadu. Manželé si ale všechno vynahradili o dva roky později: loni uspořádali velkou svatební oslavu, při které módu milující herečka vystřídala rovnou tři různé looky. A všechny byly bílé!

Tina Turner

Po toxickém vztahu s kytaristou Ikem Turnerem našla zpěvačka štěstí v náručí o šestnáct let mladšího hudebního producenta Erwina Bacha. Seznámili se v roce 1985 a oba tvrdí, že šlo o lásku na první pohled. Vzali se až v roce 2013, tedy téměř po třiceti letech vztahu. A když už tak dlouho čekali, udělali to ve velkém stylu! Sliby si vyměnili na svém panství u švýcarského jezera, kde už více než dvacet let žijí, a mezi svatebčany nechyběli hvězdní hosté: David Bowie, Bryan Adams, Eros Ramazzotti nebo Oprah Winfrey.

Zatímco nevěsta dámy vybídla, aby přišly v bílé, sama oblékla černé šaty zdobené krystaly Swarovski s neonově zelenou sukní. Do těch se zamilovala stejně rychle jako do svého druhého muže a řekla si, že je musí mít, i kdyby si je neměla kam vzít. Pak ji ale napadlo, že se v róbě z přehlídky módního domu Giorgio Armani může vdát. A tak se také stalo.

Reklama

Načítám