Hlavní obsah

Ponožky v sandálkách i svatební šaty, ve kterých si nevzala Božského. Nový šatník Carrie Bradshaw

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

A jak to bude dál? Ptají se fanoušci Carrie Bradshaw a její party. Zatímco na děj připravovaného pokračování je uvaleno přísné embargo, o tom, co si seriálová ikona oblékne, už máme dost konkrétní představu. V čem se bude novinářka promenádovat po New Yorku tentokrát?

Článek

Pokračování spin-offu A jak to bylo dál… se začalo natáčet v říjnu, a protože jsou jeho kulisami ulice New Yorku, štáb neunikl pozornosti novinářů. A nejspíš o to ani nestál, soudě podle toho, jak oficiální účet @andjustlikethatcostumes ládují stylisté filmu zákulisními fotkami. Ať už se příběh Carrie a jejích kamarádek vyvine jakýmkoli směrem, jedno je jisté – velkou roli tu bude tradičně hrát móda, která nás baví už od dob, kdy blondýnka běhala po městě v tylové sukni a tílku.

Molly Rogers a Danny Santiago, kteří kdysi převzali štafetu po legendární stylistce Patricii Fields, opět obrážejí vintage shopy i showroomy návrhářů a snaží se pro seriálové hrdinky sestavit oufity, které odpovídají jejich charakteru i stylu. Nejvíce péče se samozřejmě věnuje šatníku Sarah Jessicy Parker, který se stylisté snaží (kvůli maximální autenticitě i trendu současné doby) alespoň částečně recyklovat. V první sérii A jak to bylo dál… se objevil Carriin oblíbený pásek, Fendi kabelka, vintage boty nebo Versace Couture róba, ve které posedávala na okně v Paříži. A teď zašli ještě dál – až ke svatebním šatům, ve kterých se Carrie nakonec nevdala.

Svatební šaty podruhé

Fanouškům Sexu ve městě napovídat nemusíme – ano, to jsou ikonické svatební šaty od návrhářky Vivienne Westwood. Carrie si v nich ve filmu z roku 2008 měla brát pana Božského, který si to ale na poslední chvíli rozmyslel. Nevěsta stihla svého nastávajícího praštit kytkou po hlavě, načež se vrhla do náruče svých kamarádek. Za jakým účelem je má znovu vytáhnout a navíc – spoiler! – po smrti svého manžela, se dozvíme až v létě, kdy by se měla druhá série vysílat.

Foto: Profimedia.cz

V pokračování A jak to bylo dál… dojde i na velkolepé svatební šaty, ve kterých se Carrie nakonec nevdalaFoto: Profimedia.cz

Overal, který nebyl overalem

Na procházku s kamarádkou Charlottou si Carrie oblékla sněhově bílý overal, který pochází od designérky Kate McGuire. Ta nešije nové kousky, ale dává život těm starým. Stejně to udělala i s overalem, který byl v minulém životě dlouhými svatebními šaty. A ani klobouk není nový – jde o vintage kousek z pařížského butiku. Kabelku má, zřejmě nejbohatší sloupkařka světa, od návrháře Thoma Browneho.

Foto: Profimedia.cz

Věříme, že Carrie bude mít v nové sérii více důvodů k úsměvu. Ze scény s kamarádkou Charlottou Yorkovou to minimálně tak vypadáFoto: Profimedia.cz

Nové šaty, nový muž

Zavinovací šaty na téhle módní ikoně milujeme, mnohem více nás ale zaujala postava po jejím boku, a pokud jste viděli první sérii A jak to bylo dál…, určitě hoříte zvědavostí také. Poslední scéna patřila líbačce s producentem Franklynem (hraje ho Ivan Hernandez), který se v pokračování objeví, spekuluje se ale o tom, že s kartami ještě zamíchá Carrina bývalá láska Aidan (John Corbett). Jak jen tohle dopadne?

Foto: Profimedia.cz

Fuchsiové zavinovací šaty jsou opět vintage, muž po boku Carrie je oproti tomu úlovek nový. Fandíte jim, nebo byste vedle ní raději viděli Aidana?Foto: Profimedia.cz

Stoprocentní Carrie

Pokud je styl hlavní hrdinky něčím charakteristický, pak naprostou eklektičností. Patricia Field pro ni uměla namíchat zdánlivě nesourodé kousky tak, že fungovaly, a stejnou cestou jdou i současní stylisté. Barevné proužky na šatech (jsou ze slow fashion obchodu v Marrákeši), kostky na kabátě (Vivienne Westwood), logo na kabelce (vintage Pierre Cardin), tyrkysové kozačky (italská značka Duchessa Gardini)… a výsledek je dokonalý!

Foto: Profimedia.cz

Tahle kombinace křičí „Carrie“Foto: Profimedia.cz

Kombinéza a luxusní holub

„Montérská“ kombinéza byla prvním kouskem, ve kterém se Sarah Jessica Parker na natáčení objevila. A přestože jde o poměrně rozporuplný kus, ještě více se řešily letité sandálky značky Dior, které pochází z Cariina původního šatníku. Stylisté hvězdě neváhali přidat do bot ponožky (kdo jiný by mohl tento kontroverzní trend nosit!) a do ruky jí dali kabelku, která pobavila internet. Ano, tím myslíme toho holuba. Hravý kousek značky JW Anderson přijde na více než dvacet tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Vrabec v hrsti, holub na střeše? Carrie to má obráceně a na natáčení si pevně držela luxusního holubaFoto: Profimedia.cz

Akvarelové šaty

Jako akvarelový obraz vypadají šaty, ve kterých se Carrie toulá městem. Jejich původ zatím prozrazen nebyl a nevíme ani to, komu hlavní hrdinka volá. Jde ale o další styling, který si zaslouží jedničku.

Foto: Profimedia.cz

Carrie Bradshaw v lehkých pomalovaných šatechFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám