Hlavní obsah

Svatební šílenství: Kde seženete šaty na poslední chvíli?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Nechcete utrácet desetitisíce za svatební šaty nebo vám je švadlena nestihne ušít v požadovaném termínu? Porozhlédněte se v běžných obchodech. Modely z konfekce mohou totiž směle konkurovat specializovaným salonům. Nevěříte?

Článek

Ať už se rozhodnete stanout před oltářem v kalhotovém kostýmu, kultovních converskách či zahalené krajkou, originální outfit seženete i s omezenějším rozpočtem. Představujeme vám pět jedinečných kombinací pro elegantní, neformální, mladé i zralé nevěsty.

Vintage look 

Celokrajkové šaty evokující módu z dob minulých nepotřebují žádnou další výraznou ozdobu, jsou totiž klenotem samy o sobě. Jednoduché náušnice, prsten či náramek můžete klidně vylovit z babiččiny šperkovnice nebo se vyzujte z podpatků, na hlavu nasaďte čerstvě uvitý věnec z lučních kvítí, a model na vysněnou boho svatbu je připraven.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Vila, prodává Van Graaf, 2499 Kč); prsten (Swarovski, 1990 Kč); boty (Tezyo, 2090 Kč) Foto: Greta Blumajerová

Klasika nikdy nezevšední 

Splývavé šaty s nádhernou výšivkou jsou jako pro opravdové princezny. Čeká vás svatba na zámku? Pak sáhněte přesně po takových. Nezapomeňte ani na blýskavou čelenku, která připomíná královskou korunku.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: čelenka (Lindex, 149 Kč); šaty (Laona, prodává Van Graaf, 4999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Plážová bohyně

Ať už máte v plánu neformální obřad na písečné pláži nebo si zkrátka nepotrpíte na šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, oblékněte jednoduše volné nohavice, které vás nebudou omezovat v žádných aktivitách.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: tílko (Lindex, 399 Kč); krajkový top (Zara, 499 Kč); prsten (Swarovski, 1990 Kč); náramek (Swarovski, 2290 Kč); kalhoty (Zarina Šimkovič, prodává Vidda Store, 7250 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Moderní verze

Kalhotový kostým je letos mezi nevěstami hitem. A není divu. Mohou jej totiž oblékat ženy každého věku a vždycky v něm budou vypadat úchvatně. K podobnému modelu jsou nesmírně lichotivé sandálky na vysokém podpatku (ty, ale i jiné krásné boty na svatbu jsme vám také našli!).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: náušnice (Lindex, 149 Kč); sako (Zara, 2299 Kč); body (Intimissimi, 1299 Kč); kalhoty (Zara, 1299 Kč); kabelka (Tezyo, 1290 Kč); boty (Tezyo, 2190 Kč) Foto: Greta Blumajerová

Šaty, které vám zůstanou 

Netradiční variantou jsou letní košilové šaty s madeirou a obyčejné tenisky. Obě věci navíc upotřebíte i po svatebním dni, a to nejen na líbánkách. V takovém případě se investice do dražších kousků vyplatí, nemyslíte?

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: set náušnic a náramku (Karen Millen, 2700 Kč); šaty (Pietro Filipi, 7990 Kč); tenisky (Converse, prodává Humanic, 1499 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Greta Blumajerová
  • Modelka - Tereza F. (Pure Model Management)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Soňa Šajdáková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Chateau Mcely, Mcely 61. 

Reklama

Načítám