Hlavní obsah

Švestkové jednohubky po moravsku

Hodnocení:
(10)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
2 hodiny 10 minut
Náročnost
střední

Máte doma hromadu švestek a rozhodli jste se je usušit? Dobře jste udělali! A co s nimi teď? Udělejte si švestkové jednohubky po moravsku podle čtenářky Míši.

Ingredience pro:
20 kusů
  • 1 ks chleba
  • 500 g vepřového bůčku
  • 20 ks sušených švestek
  • 4 lžíce hořčice
  • 15 cm čerstvého křenu
  • kmín
  • pepř
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
Článek

Postup

Krok 1: Den předem upečte libovější bůček. Dochuťte ho solí, pepřem, mletou paprikou, kmínem a v neposlední řadě také česnekem. Pokud ho chcete opravdu provonět, můžete jej proložit pomocí nože a malých plátků česneku přímo do pater masa, nebo jen pomocí prolisovaného česneku potřít.

Krok 2: Bůček vložte do zapékací mísy, podlejte vodou a pečte celý v kuse na 180° zhruba 2 hodiny dozlatova. Poté maso rozkrájejte na plátky a nechte ještě rozpéct. Maso se provoní a zjemní.

Krok 3: Před servírováním vykrojte chléb do tvaru kolečka, ale pokud upřednostňujete čtverečky nebo jiný tvar, je to na vás, nápadům se meze nekladou. Nechte je na minutku rozpéct v troubě, aby se chléb prohřál, není to však podmínkou.

Krok 4: Po vyjmutí z trouby je potřete hořčicí, pro zpestření můžete použít také výraznější francouzskou. Položte na ně plátek masa a sušenou švestku. Na závěr posypte jednohubky strouhaným křenem a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek