Hlavní obsah

Světlé dřevo, kam se podíváte: Tomuhle modernímu bytu svědčí!

Foto: Iveta Kopicová (16x)

Byt s velkorysou rozlohou vybavovali architekti na míru přáním majitelů. A všude vládne dřevo!Foto: Iveta Kopicová (16x)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes se podíváme na návštěvu do bytu kousek od centra Prahy zařízeného maximálně útulně. Rodina přímo miluje dřevo. Podívejte se, jak si s tím architekti poradili.

Článek

Návrh interiéru bytu v Praze vznikal již v době, kdy ještě samotný dům vůbec nestál. Zbrusu nový byt tak má rodina na míru v té největší možné míře.

Židle, které vydrží věčnost

Stěžejní částí bytu v novostavbě je velkorysý obývák, ve kterém se nacházejí i kuchyňský a jídelní kout. Podlaha i nábytek jsou z dýhy běleného dubu. „Nábytek je vyroben na míru dle návrhu Ivany Dombkové, a to včetně kuchyňských židlí u jídelního stolu, které jsou unikátní svou bytelností a i po dvaceti letech vypadají jako nové,“ říká architekt Rostislav Černík.

Právě ten je společně s architektkou Ivanou Dombkovou autorem realizace. „Klienti mají rádi dřevo, proto ho zde najdete všude, i v koupelně,“ dodává architekt. Dominujícím prvkem v obývací části je lícové zdivo, které skvěle kontrastuje ke dřevu a jemným odstínům nábytku.

Foto: Archiv studia

Hlavní částí bytu je velký obývací pokoj s kuchyní, který je moderní a útulný. Dominantní je cihlová stěna tvořená pravými lícovými cihlamiFoto: Archiv studia

Praktické vychytávky v kuchyni

Kuchyně je skutečným skvostem. Je prostorná, a navíc jí korunuje žulová pracovní deska. Úložného prostoru je tu dostatek, všimněte si netradičního umístění kuchyňských skříněk zavěšených do čtverce. Vychytávkou jsou elektrické výsuvy, které ocení všechny kuchařky, když jim dvě ruce nestačí. Stačí se jen dotknout kolenem zásuvky nebo dvířek a vyjede třeba odpadkový koš. Praktické a rychlé.

Foto: Archiv studia

Takto velký prostor musí být dostatečně osvětlen. Bodová svítidla jsou oblíbená pro svou nenápadnost a variabilitu. Nad jídelní stůl bylo umístěno stropní svítidlo Hopper značky MetalarteFoto: Archiv studia

Tři plnohodnotné ložnice

V bytě 4+kk o 160 m2 bydlí rodina s již dospělými dětmi, studenty, proto zde už typicky dětské pokoje nenajdete. Jedná se v podstatě o ložnice s pracovním stolem a nezbytnými úložnými prostory pro ukládání věcí pro zábavu i ke studiu.

Nejenže má byt obrovskou terasu, ale manželská ložnice má také svůj malý balkonek. Barevné ladění všech ložnic je vždy v jemných barvách, kdy dřevo doplňuje krémová nebo světle fialová.

Foto: Archiv studia

Děti už jsou odrostlé, proto jim byly navrženy plnohodnotné ložnice, kde jsou však stále nezbytné pracovní koutyFoto: Archiv studia

Koupelna s nadstandardy

Bytem vede do centrální místnosti úzká chodba, odkud se vchází do jednotlivých místností. Pracovna je však ukryta za kuchyní a je oddělena jen skleněnými posuvnými dveřmi. Pro pracovně vytížené klienty je nezbytností.

Koupelnu v bytě najdete jen jednu, ale zato prostorově výjimečnou – se sprchou i vanou, toaletou i bidetem a dvěma umyvadly. Perličkou je u vany zabudovaná televize do mokrého prostředí, která byla nápadem mužské části rodiny. Co na ni říkáte? Myslíte, že ji ocení i ženy?

Foto: Archiv studia

Nad vanou si můžete všimnout vestavné televize určené do mokrého prostředí. Tento prvek zde vznikl na přání majitele bytuFoto: Archiv studia

Foto: Archiv firem

Dřevo může bytě hrát prim pouze s pomocí krásných doplňků. Vyberete si?Foto: Archiv firem

Jak se vám byt líbí? Dokážete si představit, že takový máte?

Související témata:

Načítám