Hlavní obsah

Svetry, které důvěrně znáte: In jsou ty s copánkovým vzorem

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Pokud to s jehlicemi opravdu umíte a v pletení byste se směle zařadily mezi pokročilé, pusťte se do práce. Módním hitem zimy jsou totiž svetry s copánkovým vzorem. Nejste dvakrát zručné a hodláte spíše nakupovat? Nevadí. Nové kolekce ukrývají opravdu krásné kousky!

Článek

Pleteniny mají za sebou dlouhou módní historii, a přestože vám nedáme návod, jak takové vzorované svetry vlastnoručně vytvořit, můžeme vám poreferovat o jejich současné moderní podobě. Svetry s copánkovým vzorem patří k trendům představujícím znovu nalezené poklady z minulosti. A ačkoli v posledních letech příliš prostoru nedostávaly, letos jejich popularita strmě vzrostla. Kousky, které jsme dříve od babiček přebíraly s ne úplně upřímným úsměvem, jsou dnes zkrátka cool.

Barvy versus střídmost

Pamatujete, jak se pár sezon zpátky nosily svetry zdobené různými aplikacemi a perličkami? Tento okázalý přístup se tentokrát neuplatňuje. Z módního hlediska se vyplatí dát přednost jednoduchým kouskům, u kterých copánkový vzor opravdu vynikne.

Co se týče barev, můžete vybírat ze dvou protipólů. Pokud tíhnete k minimalismu a klasice, zainvestujte do kousku v neutrálních tónech nebo naší oblíbené zářivě bílé. Máte pocit, že by váš šatník unesl něco výraznějšího? Prima! V zimních kolekcích totiž najdete až překvapivě mnoho svetrů v opravdu nápadných barvách. Naším favoritem je neotřelá fialová, oranžová nebo žlutá.

S čím svetr nosit?

S kombinováním copánkových svetrů si hlavu lámat nemusíte. Stoprocentně budou fungovat vaše oblíbené džíny (ideálně retro mom jeans, slouchy nebo s širšími či rovnými nohavicemi) i klasické kalhoty. Moc hezký kontrast vytvoří spojení svetru s kalhotami, které působí jako vytažené z pánského šatníku. Opatrné buďte naopak u hodně úzkých kalhot – jejich spojení se svetrem by mohlo vypadat až příliš osmdesátkově.

Pokud na to chcete jít jinak, sáhněte naopak po ultra ženském kousku, jakým je sukně. Objemné svetry si s nimi perfektně rozumí. Pletenině také vyloženě sluší odlišné materiály jako jemný satén (koukněte na druhou dvojici fotek s oranžovým svetrem) nebo kůže, potažmo koženka. Nezapomeňte, že svetr a sukni můžete doplnit také páskem (obzvlášť pokud máte svetr malinko delší), který krásně zdůrazní siluetu.

Objeveno v obchodech: 22 stylových kousků!

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 949 Kč; NA-KD, 1650 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Ralph Lauren, prodává Next, 4820 Kč; H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 2079 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Pull & Bear, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1495 Kč; Promod, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 1999 Kč; Pull & Bear, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1840 Kč; Monki, 920 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; Topshop, prodává Zalando, 1060 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 2330 Kč; Marks & Spencer, 1099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč; Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Superdry, prodává Next, 1755 Kč; Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Svetry v tom nejsou samy. V zimě zabodujete i s trendy pletenou vestou!

Reklama

Související témata:

Načítám