Hlavní obsah

Stylová top 10: Které kalhoty platí za ty nejmódnější?

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statistika mluví jasně – společnost kalhot vyhledáváme v chladnější polovině roku výrazně častěji. Pokud nejste výjimkou potvrzující pravidlo, nechte se provést všemi módními novinkami a tipy. Které střihy, materiály a barvy stojí za vaši pozornost?

Článek

Z nových podzimních kolekcí jsme pro vás vytipovali desítku kalhot, které přesně odpovídají aktuálním trendům. Znamená to, že byste měly vyrazit ihned nakupovat? Jasně, že ne. Pokud vás ale zachvátí pocit, že by se vám jedny dvoje nové hodily, budete vědět, co se nosí a co v obchodech očekávat.

Návrat odloženého materiálu

Po několikaměsíční pauze se do obchodů (a našich šatníků) vrátily kožené a kůži imitující kusy. S úzkými kalhotami má zkušenost spousta z vás, už jste ale zkoušely verzi s širšími nohavicemi? Pokud vrtíte hlavou, dejte jim šanci. Nejsou jen super módní, ale i velmi variabilní a maximálně pohodlné. Což se o jejich úzkých sourozencích říct nedá.

Foto: Archiv firmy

Koženkové kalhoty Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

Sezonní trend jménem slouchy

Střih, který může pamětníkům připomínat legendární mrkváče, bude v kurzu i na podzim. Kalhoty nebo džíny s označením slouchy sahají do pasu, mají volnější střih a směrem dolů se zužují. Pokud do nich půjdete, pamatujte, že vršek se v tomto případě vyplatí vždy důkladně zakasat. A určitě vyzkoušejte kombinaci s košilí a podpatky – oba prvky ležérní kalhoty vyloženě pozvednou.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Massimo Dutti, 1595 KčFoto: Archiv firmy

Jogger alias tepláky

Můžete jim říkat vznešeně jogger pants nebo je jednoduše titulujte jako tepláky. Alespoň jedny super měkoučké kalhoty byste ale v šatníku mít měly. A nesnažte se z toho dostat tak, že sáhnete mezi stokrát pranou skvadru, určenou na doma. Z tepláků se stal kousek, ve kterém už můžete legálně opustit byt a ačkoli v nich asi většina do kanceláře nevyrazí, na cestu pro ranní cappuccino jsou jako dělané. Zkuste to jako „instaholky“ a jogger kalhoty doplňte jednoduchým sakem. Odvážnější z vás mohou vklouznout i do bot na podpatku.

Foto: Archiv firmy

Teplákové kalhoty & Other Stories, 1600 KčFoto: Archiv firmy

Nažehlete puky a ukažte pas

S klasickou siluetou nikdy nic nezkazíte. Podobné kalhoty slušely Melanii Griffith coby Podnikavé dívce ve filmu z roku 1988 a o více než třicet let později budou svědčit i vám. Pokud vám nejde o byznys look, jednoduše vyměňte sako a košili za něco ležérnějšího – bavlněné tričko, rolák nebo stylovou mikinu. Kalhoty inspirované pánským šatníkem nikdy nezklamou.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty H&M, 899 KčFoto: Archiv firmy

Pokaždé jinak

Sháníte kalhoty, které budou maximálně variabilní? Voilá, tady je máte! Střih s rovnými nohavicemi a klasickým pasem je sázkou na jistotu, stejně jako světle šedá, která se dá spárovat snad s jakoukoli barvou. Široce vybírat můžete také z bot – fungovat budou cool tenisky, elegantní kotníkové boty i bikery.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Stradivairus, 549 KčFoto: Archiv firmy

Legíny, vítejte zpět!

Upřímně jsme netušily, že to řekneme tak brzy, legíny se ale po krátké odmlce vrátily na módní scénu. V nové sezoně budou vyloženě trendy, takže pokud máte v šatníku pár starších oblíbenců, klidně je provětrejte. No a pokud pokukujete po nových, máme pro vás stylový tip – legíny nebo úzké kalhoty s rozparky. Pozor, pokud si je troufnete nosit místo kalhot, to znamená s vrškem nezakrývajícím pozadí, vybírejte jen kusy k tomu určené! Nechceme vidět žádné prosvítající spodní prádlo a vsadíme se, že v tom nejsme samy!

Foto: Archiv firmy

Legíny NA-KD, 1370 KčFoto: Archiv firmy

Manšestr v roce 2020

Módních comebacků se nám tu sešlo více, a tak došlo i na materiál, který má pořád tak trochu retro pachuť. Ano, řeč je o manšestru a než ho stihnete zavrhnout, prohlédněte si následující kalhoty. V bílém provedení a moderním střihu nevypadají špatně, co říkáte?

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Massimo Dutti, 1595 KčFoto: Archiv firmy

Zpátky k základům

Samotné nás překvapilo, kolik se v nových kolekcích objevuje klasických černých kalhot. Přičítat to můžeme i faktu, že se čím dál častěji mluví o módní udržitelnosti a výhodách nadčasového šatníku. Všechny bychom měly zvažovat, co opravdu unosíme, a vyhnout se kusům, které si oblékneme doslova párkrát. U dobře střižených černých kalhot se nic podobného nemůže stát.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty & Other Stories, 1820 KčFoto: Archiv firmy

Když nechcete dělat kompromisy

Pokud po svém oblečení vyžadujete, aby bylo jednoznačně pohodlné, koukněte se po kalhotách s elastickým pasem. Ty vás nebudou tlačit ani v případě, že byste si během dne střihly pár jógových ásan. Pořídíte-li si navíc světlou pískovou variantu, nezapotíte se ani při vymýšlení samotných módních kombinací.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty NA-KD, 1090 KčFoto: Archiv firmy

Trocha barvy na závěr

Chápeme, že s nastupujícím podzimem chuť na barvy tak nějak automaticky opadává. Tím spíš byste ale neměly ustrnout v kruhu černá – šedá – hnědá a stejně tak nevybírejte jen z typických sezonních odstínů. Sáhnout můžete i po takových barvách, jako je růžová. V tlumenějším pastelovém provedení nebude působit ani trochu nepatřičně.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Topshop, 1180 KčFoto: Archiv firmy

Kalhoty máte vybrané, ale co boty? Zkuste třeba pár s moderní hranatou špičkou!

Reklama

Načítám