Hlavní obsah
2,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Americký řez jménem T-bone v sobě schovává to nejlepší hovězí maso. Jeden 700 steak vydá na 3-4 porce a jeho příprava není nijak těžká. Zaručujeme vám, že na svíčkovou už si nevzpomenete.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g T-bone steaku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 10 g koření na steak
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

V oleji rozmíchejte koření, utřený česnek, citronovou šťávu a nasekaný rozmarýn. Touto směsí steaky potřete a nechte je asi dvě hodiny odležet v pokojové teplotě.

02.

Gril rozehřejte na střední žár, na elektrickém grilu nastavte 220 stupňů. T-bone steak o pokojové teplotě (ta musí být uvnitř masa, takže si je z lednice vyndejte klidně den dopředu) dejte na rošt a grilujeme z každé strany 3 minuty na úroveň medium.

03.

Ke konci grilování je z obou stran posypte pepřem a solí.

Reklama

Související témata:

Načítám