Hlavní obsah
4,0
(5)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Italská jídla se u nás už roky drží na špici nejoblíbenějších kuchyní a není tomu vůbec divu – jsou snadná, rychlá a nenáročná na suroviny. Užijte si tagliatelle s chřestem!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 10 g másla
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 30 g sušených rajčat
  • 100 g chřestu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 120 g telecí kýty
  • 250 g tagliatelle
Článek

Postup

01.

Na nudličky pokrájené maso orestujte na troše oleje dozlatova, přidejte nakrájený chřest, sušená rajčata a ještě chvíli opékejte. Zalijte teplým vývarem, zvyšte teplotu a nechte šťávu zredukovat na minimum. Odstraňte z ohně, zjemněte máslem a ochuťte čerstvě mletým pepřem a solí.

02.

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a vmíchejte do omáčky.

Tip: Jestli si chcete dopřát, spolu s máslem přidejte do hotových těstovin i 100 ml smetany. A na závěr jídlo dolaďte nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.

Reklama

Související témata:

Načítám