Hlavní obsah

Tajemná síla kamenů: Který pomůže v nemoci, a který proti závisti?

Foto: thinkstock

Kameny léčí i krášlí. V čem pomůžou vám?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věříte v sílu a kouzlo kamenů? Dnes jsme vybrali ty nejběžnější a zaměřili se na jejich tajemné schopnosti. Který se hodí přímo pro vás a pomůže vám? Zjistěte to!

Článek

Můžete je nosit na krku, jako šperk na ruce, nebo vás mohou hlídat na pracovním stole, nočním stolku či při každém kroku v kapse. Jaká je jejich síla a jak vám mohou pomoci? Jejich účinkům se věnovaly například Liz Simpson nebo Waltraud Maria Hulke. Jakou mají podle nich moc?

Průzračný křišťál

Silně energetický kámen. Podporuje myšlení a koncentraci, urychluje léčení, čistí škodlivé vlivy prostředí, harmonizuje. Má očistnou léčivou energii, negativní odebírá a pozitivní dodává. Je prevencí všech chorobných stavů těla i duše. Tiší bolesti.

Fialový ametyst

Podporuje nezištnost, odvahu. Účinný je proti neurózám, hysteriím a halucinacím. Pomáhá v odvykání závislosti na alkoholu, drogách a lécích. Zvyšuje nízký krevní tlak, pomáhá při migrénách a cukrovce. Léčí nemoci krve, čistí cévy.

Foto: thinkstock

Krystaly ametystu jsou fascinující svou nádherně fialovou barvou. Navíc prý pomůže od závislostíFoto: thinkstock

Červený granát

Dodává energii, sexuální vitalitu, aktivuje celý organismus, reguluje krevní oběh a tlak krve, podporuje tvorbu červených krvinek. Má funkční účinek na rozmnožovací ústrojí a impotenci psychického charakteru. Hojí zánětlivá kožní onemocnění.

Zelený chryzopras

Je někdy používán jako talisman proti závisti a uhranutí. Zklidňuje při obavách a beznaději, projasňuje problémy. Posiluje vytrvalost, pomáhá najít sama sebe, věřit si, tlumí nadměrnou žárlivost a lehké hysterické stavy. Aktivuje činnost jater a žláz.

Žlutý jantar

Zahání chmury, deprese, beznaděj, podporuje rozhodnutí, nastoluje rovnováhu a mír v duši. Pozitivně působí na hormonální systém, onemocnění močového ústrojí, žaludečních, jaterních a střevních potížích, astmatu, bronchitidě, artróze a artritidě.

Červený korál

Je silný ochranný kámen. Očišťuje od negativních představ, povzbuzuje pozitivní myšlení. Pomáhá při kostních nemocech, chorobách močového ústrojí, mírní záchvaty kašle. V červeném zabarvení vhodný při léčbě anémie a poruch neplodnosti.

Bílé perly

Slouží jako amulet chránící před nehodami, neštěstím a pohromami. Dodávají vůli, pomáhají ke zbavení se všech závislostí. Mírní psychosomatické nemoci, posilují nervy, intuici, mírní teploty a bolesti. Regulují funkci sleziny a střevního traktu.

Foto: thinkstock

Perly chrání před nehodami a neštěstím...Foto: thinkstock

Červený rubín

Je dárcem životní energie, síly a láskyplných emocí. Působí na srdce a krevní oběh. Vhodný při chudokrevnosti, menstruačních potížích. Účinný při horečkách, infekcích, zvláště střevního traktu. Posiluje imunitní systém, zmírňuje koliky a spasmy.

Průsvitně růžový růženín

Dodává životní energii, je kamenem lásky, krásy, trpělivosti, oživuje tvořivost. Posiluje vše, co souvisí s činností srdce, pomáhá při nespavosti i neplodnosti. Vhodný do prostředí, kde jsou počítače, televizory a jiné přístroje, pohlcuje elektrosmog.

Zelený smaragd

Posiluje paměť, podporuje intelekt, tiší stres, zahání splín a deprese. Má velké regenerační schopnosti na všech úrovních, hlavně na regeneraci srdce. Léčí zrak, používá se při diabetu, Parkinsonově chorobě, skleróze, v minulosti i při epidemiích nejrůznějšího druhu.

Foto: thinkstock

Smaragd ochraňuje před splínemFoto: thinkstock

Modrozelený tyrkys

Dává moudrost, chrání před zlými silami, černou magií, škodlivými vlivy prostředí, zářením. Vhodný při zánětlivých onemocněních krku, průdušek, plic a srdečních obtížích.

Lahvově zelený vltavín

Pomáhá zbavit se přemrštěných materiálních zájmů, čistí srdce ve všech rovinách. Vhodný při léčbě infekcí, podporuje tvorbu bílých krvinek, posiluje imunitní systém.

Zlatavý zirkon

Dodává vnitřní jistotu, optimismus a vytrvalost. Tiší hněv a výbušnost, zahání splín, melancholii a depresi. Regeneruje celý organismus, povzbuzuje látkovou výměnu, mírní astma a nemoci horních cest dýchacích, slinivky břišní, jater, sleziny a trávicího traktu.

Máte svůj oblíbený kámen? Který to je?

Reklama

Načítám