Hlavní obsah

Tajemství náhodného sexu: Co na něm ženy a muži vidí?

Foto: Thinkstock

Hlavní důvod nevěry? Podle vědců, kteří prováděli výzkum, prý prostě pouhá nuda!Foto: Thinkstock

Reklama

Otázka pro přemýšlivé. Kvůli čemu lidé střídají partnery, jsou promiskuitní a touží po náhodném sexu? Že by nespokojenost s vlastním životem? Nikoli. Odpověď zřejmě nepochopíte. Nebo ano?

Článek

Kam se ubírají trendy v sexuálním chování? Radši po tom nepátrat! Nezávislý pozorovatel by konstatoval, že je to všechno čím dál horší. Například nedávná studie zveřejněná v odborném časopise Sociological Perspectives odhalila, proč se ženy a muži volnomyšlenkářsky oddávají příležitostnému sexu. Motiv je těžko pochopitelný…

Šokující přiznání

Výzkumníci z Oakland University sídlící v americkém státě Michigan si k rozhovorům přizvali náhodný vzorek 700 mužů a žen nad 18 let. 36 procent respondentů přiznalo, že mělo náhodný sex v posledních dvou letech. A důvody k tomu vedoucí? „Nadrženost,“ a „Myslel/a jsem, že bude legrace.“

Obecně se tito lidé shodli, že vybraný milostný objekt vědomě svedli, protože se nudili! Jen velmi málo dotázaných uvedlo, že motivací bylo něco jiného než sexuální potěšení, například touha po objetí, citové uspokojení či odvrácení samoty. No, ta nuda je pěkná mrška! A nemyslete si, že řádí jen v Americe, i tady u nás je to nemlich to samé! Na rozdílnosti řeči nebo kontinentu vůbec nezáleží!

Foto: Thinkstock

Náhodné seznámení přináší chvilkové uspokojení. Ale o nic jiného prý většině nevěrníků a nevěrnic ani nejde!Foto: Thinkstock

Choutky jsou stejné všude!?

Výzkum sexuálního chování české populace zpracovaný známými sexuology Petrem Weissem a Jaroslavem Zvěřinou dokazuje, že v dnešní době sex s náhodnými partnery není neobvyklý, ba naopak.

Tuto zkušenost uvádí přibližně 66 procent mužů. Přes 40 procent z nich mělo pohlavní styk s více než čtyřmi náhodnými ženami. Sex s neznámým mužem přiznává téměř 40 procent českých žen! Je v tom kromě nudy ještě něco jiného? Je snad doma málo prádla k žehlení a málo rozbitých věcí určených k opravám, a tak se lidé „realizují“ v náhodně vybraných ložnicích?

Náhodné experimenty. Proč?

Další výzkum, který uskutečnila profesorka Zhana Vrangalova z americké Cornell University a který byl uveřejněn v časopise Archives of Sexual Behavior, prokázal, že onen tolik diskutovaný příležitostný sex je spojený s nižším sebevědomím, většími depresemi a úzkostí jedinců.

Foto: Thinkstock

Motorem pro náhodná sexuální dobrodružství může být i nedostatek sebevědomíFoto: Thinkstock

Výzkumnice k tomuto závěru dospěla po rozborech výpovědí 528 vysokoškoláků. V překladu to tedy znamená, že kdo náhodný sex vyhledává, ať už z nudy nebo jiných důvodů, sám se potýká s nějakými problémy. Tak hlavně aby se k těm stávajícím nepřidalo ještě něco dalšího – mnohem horšího!

Možné následky nudy

Sexuologové varují, že vzhledem k vysoké promiskuitě nejen české populace a snižování významu kondomu při sexu vzrůstá riziko pohlavních chorob. Mezi obávané smrtelné pohlavní nemoci patří AIDS – nemoc způsobená virem HIV a syfilis.

K dalším neméně závažným nemocem patří kapavka a chlamydie, takže z nudy běžte radši okopávat záhony nebo se věnujte otázce ochrany svého zdraví. Všechno je lepší než trávit čas nechráněným sexem s někým, na jehož jméno si druhý den ani nemůžete vzpomenout…

A co vy, praktikujete příležitostný sex?

Reklama

Související témata:
Třetina

Načítám