Hlavní obsah

Tajemství nemocí: Ovlivněte zdraví svým chováním!

Foto: Thinkstock

Jak se ke svému tělu chováte vy?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý jistě slyšel od lékaře sdělení typu „méně se rozčilujte, více odpočívejte“. Proč? Protože i to, jak se chováte, ovlivňuje vaše zdraví. Chcete se vyhnout potížím se srdcem či ledvinami? Čtěte!

Článek

Kdo si vzal doporučení k srdci, udělal dobře. Ten, kdo sdělení lékaře považoval za prázdnou frázi, si moc nepomůže. Lékaři totiž vědí, jak úzce souvisí psychika s onemocněním.

Klíčem k vitalitě je správná životospráva, a to nejen fyzická, ale i psychická. Pokud se příliš nerozčilujete, žijete bez strachu, pocitu viny a vzájemných urážek, jdete životem mnohem klidněji. Ale funguje to i naopak. Samo tělo vás v případě nutnosti varuje, že je s vaší psychikou nebo chováním něco v nepořádku!

Chcete udělat maximum pro to, abyste byli zdraví, a zároveň lepšími osobnostmi? Zjistěte, jaké prohřešky v chování mají negativní vliv na váš organismus, a na co všechno vás naopak tělo upozorňuje!

Tlak a bolesti hlavy

Srdce je sídlo citu, lásky, odvahy a emocí. Rozum sídlí v hlavě. Máte v rovnováze cit a rozum?  Rovnováhou rozumu a citu pomůžete krevnímu tlaku i bolestem hlavy. Odmítnutím lásky, aby srdce nebolelo, docílíte opaku.

Foto: thinkstock

Trápí vás bolesti hlavy? Zjistěte, jak to máte s rovnováhou mezi city a rozumemFoto: thinkstock

Játra a žlučník

Nadáváte kudy chodíte? Odnesou to játra. Jak mají zpracovat všechen ten odpad, když ještě tvoří žluč? Vztekejte se dál, i sami na sebe, a máte problém se žlučníkem. Stojí vám to za to?

Slinivka

Snad vám bude stačit pobolívání slinivky k zastavení se a zamyšlení, zda svoje úzkosti a strachy nezveličujete, a pokud ano, co můžete konkrétně změnit.

Záda a nohy

Z přepracovanosti, celkového vnitřního napětí tuhnou svaly, páteř se blokuje na různých místech a tělo vzkazuje: „Uvolni se, naložil sis toho na záda moc." Myslíte si, že to ustojíte? Dobře, pak nebuďte překvapeni, že vás bolí záda i nohy. Konkrétně kolena souvisejí s pokorou. Pokora je přijmutí skutečnosti, nejde o poníženost, tam se záda hrbí.

Dýchací onemocnění

Bojíte se říct svůj názor? Koledujete si o problémy s průduškami, s úzkostí o astma. Musíte být za každou cenu slyšet? Pak se nedivte chrapotu nebo angíně, která vás na chvilku umlčí.

Ledviny

Plachost, strach ze selhání, workoholismus – nepobolívají vás ledviny? V ledvinách sídlí strach. Strach je opak lásky. V čem se bojíte, že selžete? Kým nebudete přijímáni?

Vyrážky

Kožní problémy, ztvrdlá kůže, šupiny? Před čím se chráníte? Pupínky, svědění – z čeho se osypáváte? Proč se neumíte bránit?

Uši

Bolí vás uši? Co nechcete slyšet, i když byste měli, a to i s nasloucháním sama sebe, čemu dopřáváte více sluchu, než je záhodno? Jak jste na tom s rovnováhou, pevností stanoviska, samostatností a schopností se prosadit?

Foto: thinkstock

Bolesti břicha souvisejí s oslabeným tlustým střevemFoto: thinkstock

Střevní potíže

Oslabený imunitní systém signalizuje nedostatky v tlustém střevě. Souvisí s přemírou stresu, toho, co nemůžete zvládnout, strávit. U průjmu je dobré zamyslet se nad příliš vysokými nároky a kritičností („Aby ses z toho… Já se z toho…“), zácpa upozorňuje na nedostatek zdravého odstupu, neschopnost vyjádřit pocity. Zdravé tlusté střevo je základ zdraví.

Deprese

Jakému tlaku neustále čelíte? Pochází tlak z dětství? Rodičem dítěte ve vás jste již vy sami, uklidněte dítě v sobě a dejte mu spoustu lásky jako lék.

Voda v těle

Trápí vás hromadění vody v těle, v nosních dutinách, ledvinách, cystách? Jde o nevyplakané slzy. Pojmenujte svůj smutek, vyplačte se a postavte se mu. I přijetí nedostatku znamená v určitých případech konec slzám.

Propuknutá nemoc přinutí zastavit se. Co vám v těle onemocnělo? Co tím chce vaše tělo říct?

Načítám