Hlavní obsah

Tajemství oblíbených barev: Co o vás prozradí?

Foto: thinkstock

Každá barva o vás něco vypovídáFoto: thinkstock

Reklama

Cítíte příjemné chvění při pohledu na určitou barvu? Máte v šatníku nějakou vyloženě oblíbenou? Tohle vše na vás prozradí víc, než si myslíte!

Článek

Rádi se obklopujete určitými barvami? Má to svůj důvod. Barvy totiž na vás mají veliký vliv. A leccos prozradí o vašich vlastnostech. Jak tajemná charakteristika barev pasuje na vás? Najděte si níže tu svou!

Červená

Jaká je: Vitalizuje, podporuje soustředění, výkonnost. Přimícháním žluté, modré, hnědé barvy se účinek a vliv na okolí mění – teplá červená aktivizuje, stupňuje sílu, vůli, výkonnost, cihlová barva má uklidňující prvky, bordó působí vznešeným dojmem.

Co o vás prozradí: Jasně červenou mají v oblibě vitální lidé s vůlí. Je-li jí moc, ukazuje na agresivitu jedince, přehnanou aktivitu, sebeprosazování, pudovost.

Růžová

Jaká je: Symbolizuje lásku bez pudové smyslnosti, léčí „zlomené srdce“.

Co o vás prozradí: Silná obliba růžové signalizuje větší potřebu ochrany a lásky. Přehnaná touha po růžové může poukazovat na lidi s narušeným vztahem k realitě, až s odmítáním reality.

Foto: thinkstock

Myslíte, že růžová je barva romantiček? Ne jenom jich!Foto: thinkstock

Hnědá

Jaká je: Základní význam je potřeba bezpečí.

Co o vás prozradí: Hnědá je barva země, a takové jsou její vlastnosti a nositelé. Plodní, seriózní, tvůrčí, reální. Odmítání hnědé poukazuje na přesycenost nějakými svazky, nátlaky a omezováním se a snahu se z nich osvobodit. Světle hnědá a béžová poukazuje na dobrosrdečné lidi, ochotné pomáhat, ale i plaché a zdrženlivé, nechtějí v okolí narazit, přizpůsobují se. Je pro ně hodně důležitá otázka sociálního společenství a materiální jistoty.

Žlutá

Jaká je: Působí povzbudivě, hřeje a rozveseluje, ovlivňuje pozitivně paměť.

Co o vás prozradí: Symbolizuje moudrost, vysokou inteligenci a myšlení. Zastupuje radost, spokojenost, chuť do života. Přemíra žluté může znamenat sklony k chybným nadějím, sebepřeceňování, závistivost. Odmítání žluté je znakem pocitu ukřivdění, komunikačních potíží ze strachu z pohrdání okolí. Mají pocit, že musí jít s ostatními do konkurenčního boje, že na to nestačí. a prudce reagují.

Zelená

Jaká je: Barva srdce, zdraví, harmonie, regenerace. Pomáhá cholerickým lidem, zvyšuje schopnost paměti a koncentrace.

Co o vás prozradí: Záliba v hluboké zelené poukazuje na integritu, stabilitu, důstojnost. Obecně je známkou ctižádosti, spolehlivosti, výrazné snaze o zajištěnou pozici, kariéru, vlastnictví, schopnost růstu, nových začátků, rozvoje.

Foto: thinkstock

Máte jasno v citech? Pak je zelená právě vašeFoto: thinkstock

Modrá

Jaká je:Symbolizuje klid, mír, vyváženost.

Co o vás prozradí: Lidé mají vyrovnaný charakter, jsou schopni se přizpůsobit, citliví, věrní. Rozumoví lidé s úctou k zákonu a pořádku. Odmítání modré může poukazovat na duševní osamělost, zklamání z partnerského vztahu.

Fialová

Jaká je: Spojuje modrý klid a červenou sílu.

Co o vás prozradí: Milovníci tohoto neobvyklého spojení bývají vysocí individualisté, stojí stranou dění, bývají velmi citliví nebo introverti. Odmítání fialové poukazuje na náladovost, nebo zapletení se do erotických tužeb, které volají po osvobození. Lila, bledá fialová symbolizuje pravou lásku k bližnímu, také obětavost. Jedná se o trpělivé jedince ve snášení útrap.

Černá

Jaká je: Představuje tajemství, zadržení energie.

Co o vás prozradí: Milovníci černé mají sklon k dramatičnosti, ale chtějí zůstat neproniknutelní. Mnohdy je přehnaná záliba k černé znakem deprese, přání uzavřít se.

Foto: thinkstock

Černá, barva introvertů a těch, kteří si chtějí udržet tajemstvíFoto: thinkstock

Bílá

Jaká je:Představuje jasnost, čistotu, nevinnost.

Co o vás prozradí: Lidé, dávající přednost bílé, mají sklon k perfekcionalismu, abstraktním idejím a odvážným plánům. Postupují cílevědomě a perspektivně. Bílá přitahuje v období vnitřního konfliktu, silného duševního zatížení, je vyjádřením přání po svobodě, novém začátku. Odmítání bílé poukazuje na vnitřní prázdnotu, neúměrné úzkosti či opovržení sebou samým.

Šedá

Jaká je:Barva neutrality, opatrnosti, ochoty ke kompromisům.

Co o vás prozradí: Někdy vyjadřuje přání být stranou dění, jindy působí vznešeně, ale nositeli často chybí vnitřní stabilita, celistvost osobnosti. Je i barvou nejistoty, strachu ze života. Striktní odmítání šedé mívá původ v zakořeněném strachu ze selhání v životě. Neúspěchy, dlouhá chvíle, kritika je vnímána jako natolik ohrožující, že je nepřetržitě aktivní, intenzivně pracuje. Stříbřitě šedá vyjadřuje očekávání, naději.

Jak bylo řečeno v úvodu, barev můžete využít ve svůj prospěchtřeba právě v módě. A jak na vás dnešní charakteristika sedí? Je něco, co vás přitahuje, či odpuzuje u barev na mužích? A u žen?

Reklama

Související témata:

Načítám