Hlavní obsah

Tajná sexuální přání? Takhle se jich domáhají mistryně

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už chodíte s někým novým, nebo máte vztah 20 let, nemusí být lehké říct partnerovi, že chcete v posteli zkusit něco jiného. Jak upoutat jeho pozornost? Takhle to dělají postelové mistryně!

Článek

Urazí se? Dotknou se ho vyřčená slova? Tak tohle asi vrtá hlavou každému, kdo uvažuje o otevřeném sdělení týkající se vlastních sexuálních přání. „Taková intimní zpověď ale nemusí být nepříjemná nebo trapná,“ říká kalifornská sexuoložka Ava Cadell na svém blogu s tím, že ve skutečnosti se jedná o skvělou příležitost, jak svůj sexuální život zlepšit. Jak o svých intimních přáních mluvit, aby partner naslouchal? Zde je návod, jak se s tímto úkolem vypořádat tak, abyste vy i on byli spokojení.

Téma otevřete ve vhodnou chvíli

„Nečekejte na sex, abyste druhému naservírovali svoje náměty a připomínky. To partnera může zničit a otrávit. Na druhou stranu si ale nevybírejte momenty, kdy se soustředí na jiné věci kromě sexu nebo vztahu,“ prvotně upozorňuje Ava Cadell a poukazuje na kouzlo vhodných chvil. „Je nutné vypozorovat, kdy milenec poslouchá a je otevřený vůči návrhům. Ideální jsou romantické večeře, cesty autem na výlety či wellness pobyty. Mnohdy je na takovou debatu příležitost i tehdy, když se společně vracíte z kina,“ radí sexuoložka.

Berte to jako hru

Pokud máte strach z reakcí svého protějšku, nabídněte mu, aby vybral tři věci, které by večer v ložnici chtěl vyzkoušet. Jakmile se rozpovídá, sdělte mu i vy, po čem toužíte. „Jedná se o zábavný způsob, který je výhodný a hlavně nenásilný pro obě strany,“ říká Ava Cadell. Ano, je to hra, ale bez vítěze…

Využijte názorné pomůcky

Nemáte-li odvahu říkat věci narovinu, budou se vám hodit vizuální pomůcky, jako jsou například písemné popisy nových pozic nebo sexuálních aktivit, které byste chtěli vyzkoušet. Uvedená sexuoložka tvrdí, že pasáže z erotických románů napovídají hodně, stejně jako sexuální scény z filmů. Jak něco takového „vybalit?

Hned poté, co se ujistíte, že je ta správná chvíle a partner neřeší práci nebo prasklý vodovod, můžete mu říct: „Dnes jsem narazila na zajímavou věc. Myslím si, že je docela sexy. Říkala jsem si, že bychom ji už tento večer mohli vyzkoušet.“ A pusťte video, nebo mu podejte knihu.

Foto: KPG Ivary, Shutterstock.com

Mluvit o sexuálních přáních nebývá jednoduché, my vás to naučímeFoto: KPG Ivary, Shutterstock.com

Zmocněte třetí osobu

„Příště už třeba můžete procházet sexy videa on-line a mluvit o věcech, které vás lákají. Mohli byste také zvážit návštěvu sexuálního poradce, kouče či sexuologa. I ten pomáhá lidem otevřít se a navzájem si vyjádřit své touhy,“ ještě podotýká Ava Cadell. A rozpaky stranou!

„Při svých radách, doporučeních a rozborech vycházejí sexuologové z obecných postupů a principů lidského chování, které jsou svým způsobem předvídatelné a typické pro určité životní situace. Vždy respektují osobnost pacienta a jeho individualitu,“ říká český gynekolog a sexuolog Zlatko Pastor s tím, že vždy se v tomto případě řiďte citem, intuicí a vlastním rozumem. V této oblasti je to to nejdůležitější.

Jděte na to přes komplimenty

Je pravděpodobné, že váš partner bude fascinován jakýmikoliv nápady, které máte ohledně zpestření milostného života, nicméně je logické se obávat, že by se kvůli něčemu mohl urazit. S ohledem na jeho (například výbušnou) povahu mu sdělte, že je to ten nejlepší milenec ze všech. Krátce popište, co dělá ze všeho nejlépe a jak báječně vám s ním je. Ve chvíli, kdy si je jistý svými schopnostmi, a zároveň přijímá to, co mu říkáte, proneste, že chcete ještě víc. A naservírujte mu své sexuální přání na stříbrném podnose.

Nezapomeňte na zpětnou vazbu

„Jakmile v posteli vyzkoušíte něco zcela nového, sdělte si, a to otevřeně a upřímně, jak jste se při tom cítili. Tato aktivita vás může s partnerem ještě víc sblížit,“ uzavírá Ava Cadell s tím, zároveň si tak lze dopředu připravit půdu pro budoucí sexuální setkání. Milenec totiž bude vědět, že se mu dostane kýžených odpovědí. A zase se dostanete o kousek dál…

A jak vy sdělujete svá intimní přání?

Načítám