Hlavní obsah

Hi-tech vychytávky (nejen) pro blondýnky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I velké holky mají rády hezké hračkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Inspirací k článku mi byla e-mailem zaslaná upoutávka na růžovou klávesnici, která se prý stala hitem v Americe. A protože mě naprosto nadchla, zajímalo mě, zda se takových podobných růžových věciček vyrábí víc. Budete se divit, stejně jako já, co všechno jsem pro vás objevila!

Článek

Při svém průzkumu jsem zjistila potěšující skutečnost. Výrobci se rozhodli zaútočit na něžné pohlaví a posledních několik let se překotně snaží prát o naši pozornost. A protože technických hraček pro ženy jsou doslova plné e-shopy, zaměřila jsem se pouze na růžové pomocníky!

Růžová kráska k počítači

Proč mě zaujala: Kromě toho, že je krásná, je i vtipná a růžová! Každá z nás máme nějaké přednosti a každá jsme někdy „blond". Přesně tohle je heslo, pod kterým se slavná klávesnice prodává. Jde o kousek, se kterým si bude rozumět i úplný technický antitalent a ještě se při práci pobavíte. Která z vás nevyužije celou plejádu praktických tlačítek, může s ní pouze psát. Osobně jsem ji neměla tu čest vyzkoušet, ale údajně je nejen krásná, ale i příjemná na dotek. A v čem tkví její genialita? Na klávesách jsou výrazy, které odráží typické pocity uživatelů, častěji uživatelek při jejich použití. Místo klávesy Enter tu je Ano! To chci! Narazíte i na zkratky používané při psaní smsek.

Foto: klavesniceproblondyny.cz

Konečně klávesnice pro blondýnkyFoto: klavesniceproblondyny.cz

Čísla jsou nahrazena puntíky z domina. Všechny klávesy v horní části začínající od F nahrazuje zkratka pro zbytečné klávesy. A takhle bych mohla pokračovat ještě hodně dlouho. Za zmínku stojí ještě doplňky: speciální software, díky němuž mluví jako pravá blondýna, a tak si můžete plně vychutnat zoufalé Help! nebo rozverné Ooops! Zvuk se ovšem dá vypnout, chcete-li klávesnici seriózně používat třeba v kanceláři. Nenechte se mýlit, že jde o hloupou hračku, je plně funkční.

Co jí chybí: Nikdo není dokonalý. I tahle krasavice má jednu vadu na kráse. Je „zatím" jen v angličtině. Ale nesmutněte. Ke klávesnici dostanete i průhledné nálepky, kterými si můžete polepit klávesy. Hlavně ty s českou diakritikou! A ke ji seženete? Dobrý tip na dárek pro toho, koho chcete rozesmát, popíchnout nebo potěšit se zatím bohužel na české pulty nedostal, ale sehnat se dá na internetu. Stojí 1770 korun.

Foto: netradicni-darky.cz

Pro ty, které umí počítat i na prstechFoto: netradicni-darky.cz

Ta, co vám to spočítá

Proč mě zaujala: Dalším kouskem, který jsem ukořistila, je velká růžová kalkulačka. Při práci s ní se rozhodně nemůžete vymlouvat na to, že jste blondýna nebo že neumíte počítat. Na klávesách jsou totiž zobrazené ruce se zdvihnutým počtem prstů, podle příslušného čísla. Místo mazacího céčka je tu už jednou zmíněné Ooops! A na klávesách znázorňující funkci si přečtete: Add (sečíst) ,Take Away (odečíst) apod. A cena? Pouhých 380 korun. Co jí chybí: Opět nemá českou kamarádku. Zapomenout můžete i na složitější funkce. Ty ale blondýny stejně nepotřebují!

Foto: aku

Sada pro šikovné děvče v nesnázíchFoto: aku

Sady do náročného terénu

Proč mě zaujaly:Nejvíce jsem se ale bavila, když jsem objevila speciální sady, které využijete ve chvílích, kdy by muž měl být po ruce, ale z nějakého důvodu není. Při věšení obrázků nebo sestavování oblíbeného nábytku se šikne růžový aku šroubovák o výkonu 12 V a 1500 W. Nabíjí se 3 - 5 hodin. Seženete ho v sadě s ochrannými brýlemi a nechybí ani speciální nástavce a praktický kufřík. Vše ve stejném barevném odstínu za cenu 1120 korun.

Pokud si nevystačíte jen s jedním nářadím, je tu opět celá sada bonbonově zbarvených pomocníků. Kufřík obsahuje kladívko, šroubovák, kleště, ruční svěrák, imbusy, nůžky, nůž, vodováhu, vysunovací metr a dokonce i olej. Pozor: Neužívat vnitřně! Vášnivé řidičky nebo automobilové nadšenkyně uspokojí růžový kufřík první pomoci zahrnující tašku, startovací kabely, škrabku na led, náhradní dobíječku telefonů s výdrží dalších 20 minut, igelitové rukavice, osvěžovač vzduchu a svítilnu. Cena krásná - 720 korun.

Co jim chybí: Nedá se jim nic vytknout. Snad jen, že ještě nejsou vaše! Pokud jste se nadchla pro růžovou, stačí se jen podívat na internet. Seženete tu snad všechno od USB flashek ve tvaru králíčka, přes labutěnkou vyzdobené počítače doplněné myší třeba v podobě pudřenky až po fotoaparáty s půvabnou Hello Kitty!

Úspěšný lov!

Reklama

Související témata:

Načítám