Hlavní obsah

Téma týdne: Jedináčci se dnes nenosí?

Foto: shutterstock.com

Jedináček prý nestačíFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: Nechci dítě, no a? Možná už jedno dítě máte z prvního manželství, ale ostatním nějak nedá spát, že si nechcete pořídit ještě další se současným partnerem. Tenhle problém řeší i čtenářka Petra. Vy ostatní můžete už odteď psát na nové téma: Život v satelitu. E-mailová adresa info@prozeny.cz je vám plně k dispozici. Tři z vás čeká odměna 500 korun.

Článek

Nepatřím mezi ženy, které nechtějí mít děti, ale přesto se setkávám se záporným postojem k tomuto odhodlání, a proč vlastně? Mám jedináčka a to je možná pro některé ještě horší zjištění!

Z prvního manželství mám třináctiletou dceru, můj manžel je na tom podobně, má také jednoho puberťáka, a tak zastává názor, že jsme svou povinnost prostě splnili. Ano, vím, asi to zní trochu drsně, ale už nejsme úplně nejmladší, a tak nad vším trochu víc přemýšlíme a do ničeho se nehrneme.

Nejsme úplně rozhodnutí... Možná že až dostavíme dům a trochu si užijeme (oba jsme se poprvé brali poměrně brzy), se něco změní a my si řekneme, že si toho jednoho společného potomka, který bude určitě úžasný, inteligentní a krásný po svých rodičích, pořídíme, kdo ví? Dnes jsou v módě starší tatínkové a maminky, nebo možná budeme dříve babičkou a dědečkem. Pokud děti začnou tak brzy jako my, tak to nebude možná dlouho trvat.

Foto: shutterstock.com

Dvě děti nám zatím stačíFoto: shutterstock.com

Teď jsem šťastná a spokojená, jediné, co mi vadí, jsou dotěrné dotazy: A co vy, plánujete rodinu? Je to šílené, jsem zdravá, myslím, že zatím snad mohu mít děti, i když člověk nikdy neví, ale to asi neovlivním, a přesto mi tato otázka tak vadí! Co teprve má na to říkat má nejlepší kamarádka, která se už dva roky pokouší otěhotnět... Přemýšlejí vůbec ti, kteří ji pokládají, o tom, jak těm druhým ubližují? Možná že právě proto je někdy jednodušší říkat ne. Zatím dítě nechci, ale ještě uvidíme.

Někdo má dětí pět, je úžasný rodič, někdo jen jedno a je stejně skvělý. Někdo nechce žádné a my nevidíme do jeho duše. Ty pravé důvody nám stejně nikdo neřekne a vlastně nám po nich nic není. A tak si říkám, nechme každého, ať si žije svůj život, ať už s dětmi, nebo bez. Nekritizujme ostatní za to, že se rozhodli jinak než my, vždyť každý ať má to, na co si sám troufne, my přece nestojíme o týrané děti a špatné rodiče!

Ožehavé téma končí a od pondělí startuje nové, neméně kontroverzní: Život v satelitu. Jak se vám žije daleko od centra města? Nepřipadáte si opuštěná, když manžel odjede do práce a vy jste celé dny sama s dětmi? Pojďte se nám svěřit na info@prozeny.cz. Tři z vás obdrží honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám