Hlavní obsah

Téma týdne: Mám doma cholerika!

Foto: Thinkstock

Dokáže ztropit scénu kvůli maličkostiFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá, jako by neuměl ani do pěti počítat, ale pod maskou lidumila skrývá vampa? Je výbušný, do sebe zahleděný a sálá z něj temperament? Pak máte doma něco, o čem tu chceme číst! Svěřte se nám se svým příběhem a vyhrajte 500 korun!

Článek

Hippokrates rozdělil lidstvo na čtyři typy temperamentu: sangvinik, cholerik, melancholik a flegmatik. Jak se žije s těmito osobnostmi? Třeba takový cholerik je na zabití!

Měl by krotit hady!

„Já mám doma stresmana jako blázen,“ stěžuje si pětadvacetiletá Gábina. „Když má ty své chvíle, je schopen chovat se jako rozzuřený býk. Je netrpělivý, propadá žárlivosti, z minuty na minutu se pro něco nadchne, ale nedotáhne to do konce. Je to těžké, někdy mu opravdu nemůžu vysvětlit, že ten chlapík, který se mne ptal, co si dám k pití, to má v popisu práce, neboť je barman. Nebalil mě.“

Gábina říká, že soužití s temperamentní osobností je přímo za trest, i když má i své nesporné výhody. „Tím, že partner jedná impulzivně, nepředvídatelně a připomíná neřízenou střelu, je náš vztah neustále okořeňován. Nehrozí nám nuda. Co se ale týče nějakých ústupků nebo trpělivosti, o tom nemůže být řeč! Ptáte se, jestli se na to dá zvyknout? Asi ano. Sice mě samotnou někdy něco překvapí, ale vím, že nemá cenu bojovat a třískat hlavou proti zdi. Nic s tím stejně neudělám.“

Foto: Thinkstock

S jeho temperamentem se nenudímFoto: Thinkstock

Bez něj bych umřela nudou

Býčí arénu a „španělský charakter“ zná i devatenáctiletá Táňa. „Asi jsem typ, který ke svému životu potřebuje vzrušení. Proto mi nevadí, když se s přítelem pořád o něčem ohnivěji dohadujeme. Je takový trochu výstřední, nebo jak to mám nazvat. Člověk nikdy neví, s čím přijde příště. Všechno je takové naplánované, někdy napjaté, ale vzrušující. Tohle mi zatím vyhovuje, protože ve svém věku nehledám partnera pro život, ale spíš zábavu. Kdo ale ví, jaký názor budu mít za pět, deset let? Třeba se mně přestane líbit výbušnost i život bez zábran, který teď prožívám,“ analyzuje budoucnost brunetka.

Vášnivý milenec? Není nic lepšího!

Temperament obyvatel přímořských států se ale dá krásně využít, a to v sexu. Své o tom ví čtyřiatřicetiletá Magda: „Každý haní Itálii pro všudypřítomné snědé chlapíky, kteří mají nezřízenou touhu se seznamovat s turistkami. Když tam ale jedete v ženském kolektivu, je to fajn. Minulý rok jsem takhle prožila vášnivé dobrodružství s jedním ctitelem. Byl divoký, nezvladatelný, svůj. A to mě neskutečně dráždilo. Nikdy jsem nezažila lepší sex! Škoda že se takhle neumějí odvázat naši čeští seladoni. Pořád se jen chvástají, ale chuť pro pořádné dobrodružství nikde. Nedokáží skloubit cit, něhu a vášeň dohromady.“

Myslíte si to také? Máte doma partnera, který vybuchuje na počkání jako papiňák? Jak se dá takový temperament zkrotit? Čekáme na vaše tipy a příběhy na info@prozeny.cz. Třeba právě vy vyhrajete honorář 500 korun!

Související témata:

Načítám