Hlavní obsah

Téma týdne: Moje vášeň? Nákupy!

Foto: shutterstock.com

Radost z nakupování se může zvrtnout v mániiFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Boty? Kosmetika? Jasně, že to miluju! Strašně ráda vybírám a nakupuju!“ O tom, jaké podoby nákupní vášně existují, si budeme povídat v tomto Tématu týdne. Napište nám, jak a co rády nakupujete! Můžete vyhrát 500 korun!

Článek

Zatímco některé z nás se vyhýbají hypermarketům obloukem, koníčkem druhých je plnění nákupních tašek a vymýšlení prostoru pro stále přibývající věci, které už není kam uskladnit. Kde se berou ty emoce, štěstí nad „chytře“ koupenými lodičkami ve slevě a svetříku, který snad nikdo další nemá? Odpověď možná najdeme v následujících řádcích.

Kosmetika – bez ní by to nešlo!

„Když se jedná o kosmetiku a drogerii v akci, vždy musím něco koupit. Vždyť se to vyplatí! Jakmile vidím porovnání mezi původní a aktuální cenou, neodolám,“ řekla mi nedávno jedna známá. Je naprosto jedno, že její koupelna se topí v neskutečném množství balzámů na vlasy, kondicionérů, všemožných masek na obličej i bělicích zubních past. Tahle slečna nemá nikdy dost! „Já to ale všechno používám,“ dušovala se, když jsem se jí ptala, na kolik životů jí tyhle zásoby vystačí. Nejspíš kvůli pocitu viny nakonec vyhrkla: „Ale já za to přece nemůžu! Pro krásu se musí něco obětovat, ne?“ (Ta „oběť“ prý vyjde na něco okolo dvou tisíc korun měsíčně.)

Mám 86 párů bot. No a?

Je v tom má známá sama? Zdaleka ne! Jestli já se považuji za příznivce krásných botiček na vysokém podpatku, které si občas dopřeji, jsem v porovnání s Lídou pískle v plenkách mezi nákupními dobrodruhy. Lída je upravená a milá dáma s diplomem z univerzity, jež na první pohled působí vyrovnaně, sebevědomě a sečtěle. Jak ale vidí boty, nezná bratra! „Jsem schopná si pořídit několik párů bot vzhledově si podobných. Ale podotýkám podobných si. Je přece naprosto jasné, že se odlišují tmavšími a světlejšími odstíny, použitými flitry, jinak uspořádanými řemínky přes nárt nebo velikostí podpatků. To je na první pohled jasné,“ napsala mi do e-mailu. Nedalo mi to, a na to „jasné“ jsem se jela ze zvědavosti podívat do vesničky kousek od Trutnova.

Foto: shutterstock.com

Nejraději si vybíráme oblečeníFoto: shutterstock.com

Bylo to všechno možné, jenom ne „jasné“. A to jsem si říkala, že já se svými bezmála čtyřiceti páry bot (včetně zimních a jiných účelově přesně neidentifikovatelných) nemůžu být normální! Lída jich má 86. Tohle číslo odpovídá pouze jarnímu a letnímu obutí… Bohužel mi nedovolila její soukromou sbírku vyfotit, protože podle jejích slov prý má shodné množství URČITĚ v botníku každá druhá žena. A nebude prý zvědavá na tu její…

Přítelkyně mu tajila slabost pro košilky

Cestou domů jsem pro vášeň tohoto typu hledala nějaké vysvětlení, a tak mě touha po znalosti názoru nezávislého pozorovatele donutila k telefonátu kamarádovi s trochu ženskou duší, ochotného mě vyslechnout. Ten se jenom začal smát a vylíčil mi, jak své bývalé přítelkyni přišel na drobné „podvůdky“, když před ním schovávala asi dvacátou košilku na spaní, nepotřebné cetky různého druhu, diáře – platné stále na ten jeden samý rok – tužky a hlavně laky na nehty, které jí pravidelně vysychaly proto, že přes „nové a lepší přírůstky“ nebyl čas je spotřebovat…

Nepřipomíná vám to sebe samu nebo někoho z okolí? Rádi nakupujete a nevidíte na tom nic špatného? Záříte nad plným nákupním košíkem? A co všechno se dá s radostí „sbírat“? Pište nám o tom na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám