Hlavní obsah

Téma týdne: Muži vs. ženy: Kdo řídí lépe?

Foto: shutterstock.com

Zlé mužské jazyky tomu říkají auto bez řidičeFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vajíčka na okně, rádiovka, průměrná rychlost 30 km/h. Tak nějak vypadají sváteční řidiči. Vadí vám, nebo si myslíte, že jsou neškodní? A hlavně, když se objektivně rozhlédnete, koho považujete za lepší a tím pádem i pro okolí bezpečnější majitele automobilů? Napište nám své příběhy o pomačkaných blatnících, rozbitých světlech a partnerech, kteří vám mluví do řízení, a vyhrajte 500 korun!

Článek

Dvě pohlaví, dva rozdílné přístupy, co se řízení na pozemních komunikacích týče. Obecně jsou muži označováni za kaskadéry, kteří touží po adrenalinu, a ženy coby opatrnější stvoření, za pomalejší „brzdy“. A teď, co je lepší? Riskovat, nebo být přehnaně opatrná?

Půjč mi auto, vrátím…

Kamarádka Janička dlouho šetřila na staronové auto, do kterého se zamilovala v autobazaru za hranicemi republiky. Jistě pochopíte, když upřesním, že výrobce má ve znaku čtyři kroužky spojené do sebe a jednalo se o řadu číslo tři. Ideální auto pro dobrou řidičku, za niž se Janička považuje. Když vozítko přivezli, byla nadšená nejen ona sama, ale i její o rok mladší přítel, který ani minutu neváhal s prosbou o zapůjčení nového miláčka na služební cestu. „Na chuti vyzkoušet koně pod kapotou není nic špatného, Jani. Neboj, budu opatrný. Vždyť vím, jak na tom autíčku lpíš,“ přemlouval svoji přítelkyni celé odpoledne. A jelikož je to jako v té reklamě na šumivý nápoj, že když někoho miluješ, není co řešit, podlehla.

Nesoustředěn na jízdu?

Tomáš odjel ráno. Ve dvě hodiny odpoledne volal, že ho to hrozně mrzí, ale absolutně za to nemohl… Auto je v rukou odtahovky a on jede domů vlakem. Na otázku, jak je to možné, rozpačitě odpověděl: „Já nic, to srnka.“ Janička se nadechla a vnesla námitku: „A to jako utekla ze zoologické zahrady?“ Její německé auto tmavé barvy totiž odtahovali z centra moravské metropole… I když je to záhada nad záhady, pravda nejspíš zůstane navždy skryta. Že by jarní harašení dolehlo tehdy i na Tomáše a otočil se za nějakou kratší sukní? Nesoustředil se, když telefonoval? Kdo ví!

Jak parkují ženy?

Naproti tomu snad neznám jediného muže, který by při odhadu řidiče auta, jehož jízda mu příliš nevoní, nepoznamenal: „Tohle určitě řídí ženská!“ Těžko říct, co jim vadí. Větší opatrnost? Nebo snad menší schopnost odhadovat vzdálenosti či řídit v noci za deště? Parkování do řady stojících vozidel? (Např. moje sousedka zásadně k chodníku najíždí popředu a standardně, každý den, kroutí hlavou, jak to, že jí to na první pokus nevychází.)

Ale suma sumárum znám dobré řidičky stejně jako řidiče. Takže dá se s jistotou říci, že muži mají na práci s volantem vlohy? Řídí opravdu lépe, nebo je to jen předsudek z dob minulých, když se ženy nechávaly spíš pouze vozit?

Napište nám na info@prozeny.cz, jak se váš přítel, manžel, bratr nebo soused za volantem „pochlapil“, a pomozte nám odpovědět na otázku, kdo jsou lepší řidiči? Muži, nebo ženy? Za svůj příběh můžete vyhrát příjemných 500 korun! Hon za pravdou právě začíná!

Související témata:

Načítám