Hlavní obsah

Téma týdne: Je menší, mladší a hubenější. A miluji ho!

Foto: shutterstock.com

Vzájemná tolerance upevňuje náš vztahFoto: shutterstock.com

Reklama

Máte partnera, který je na první pohled zcela rozdílný než vy? Jak se vyrovnáváte s reakcemi okolí? Pojďte nám to říci na info@prozeny.cz a vysloužit si 500 korun.

Článek

Můj manžel je menší, mladší a hubenější než já. Když jsme spolu chodili, dělalo mi to celkem vrásky, ale věděla jsem, že jedině on je ten pravý muž pro život. Je pravda, že i povahově jsme rozlišní a okolí dlouho nechápalo, jak spolu můžeme být, natož žít.

Jenže všechno je o kompromisech, které já i manžel děláme pro toho druhého rádi. Vím, že ve vzhledu se moc kompromisů dělat nedá. Prostě nechodím na podpatcích, co mají 12 cm. Manžel je mladší, a proto dbám hodně na svůj vzhled. Kdo nás nezná, myslí si, že jsem mladší já nebo že jsme stejně staří.

A i vhodné oblečení dokáže s postavou divy, ale nejdůležitější je si lidí kolem sebe nevšímat a se vším se sama srovnat. A naše rozdílné povahy? Manžel, kamarádský extrovert, a já, rodinně založený introvert. Máme spolu dvě krásné malé děti, tak se zatím celý den točíme jen kolem nich. Se mnou jsou doma a ven mezi lidi je vezme manžel. Někdy vyrazíme všichni, takže kompromis z mojí strany.

Manžel rád posedí s kamarády u pivka, ale tuto svou zálibu hodně omezil a často bývá se mnou doma. Jsou dny, kdy ho prosím, aby si šel někam sednout a já měla chvilku doma jen pro sebe, což mi vyhovuje (nejvíc domácích prací udělám, když jsem sama a nikdo „nepřekáží“).

A až děti vyrostou? Světe, div se, ale po boku manžela se stávám kamarádským a i někdy zábavným člověkem. Bavím se na minigolfu i bowlingu.

A manžel? Již mnohokrát mi řekl, že je šťastný, když si občas jen tak posedí doma se mnou u vínka. Jsem vlastně ráda, že jsme každý úplně jiný. Pokud člověk chce, dají se překonat všechny problémy a rozdíly, na všem je něco pozitivního, jen se člověk musí dívat oběma očima a vnímat to dobré.

A jak to máte vy? Také žijete s někým, kdo je na první pohled úplně jiný než vy - výrazně menší, starší, mladší, tmavší...? Jak na vás reaguje okolí? Co vám dělá největší problémy? Jak jste kritické k takovým párům? Adresa info@prozeny.cz je vám k dispozici stejně jako honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám